Aston Martin DB11

Aston Martin DB11

Aston Martin DB11

Exclusief rijden: David Brown 11

De DB serie van Aston Martin draagt de initialen van David Brown, de Engelse ondernemer die van 1947 tot begin jaren 60 aan het roer stond van het merk. De DB1 was het eerste model van de reeks. In 2016 werd de nieuwste telg van de familie, de Aston Martin DB11, gepresenteerd als opvolger van de DB9. Vergeleken met deze voorganger win je in de DB11 wel 20% ruimte in de kofferbak. Het daksysteem bestaat uit maar liefst 8 verschillende lagen, waardoor je optimaal bent beschermd tegen extreme weers- en windomstandigheden. In 16 seconden vouw je het dak uit en in 14 seconden klap je hem weer in.

Een motorgeluid vergelijkbaar met een gevechtsvliegtuig, hoge snelheden en de blits maken op iedere weg, daarvoor rijd je in deze sportwagen.

Samenspel met Mercedes-Benz

Aston Martin weet de Engelse luxe stijl perfect te combineren met de Duitse techniek en efficiency. De motor van de DB11 is grotendeels gebaseerd op de techniek van de oosterburen, maar ook het interieur mag er zijn. Door deze samenwerking kan Aston Martin concurreren met luxe merken zoals de Porsche 911 en de Ferrari California. Andere concurrenten van de DB11 zijn de Bentley Continental GT, de Mercedes-AMG SL, de Jaguar F-Type SVR en de Maserati GranTurismo. Zeker een toplijstje.

In 2017 won het model de prestigieuze Golden Steering Wheel Award, ofwel de mooiste auto van 2017!

Volante en AMR

In 2018 werden de DB11 Volante en AMR gelanceerd. De Volante beschikt over een V8-motor met dubbele turbo en een vermogen van 510 pk. De AMR, waarvan de afkorting "Aston Martin Racing" betekent, is ook een extra potente versie en het vlaggenschip van de DB11. De 5,2-liter V12 is goed voor maar liefst 639 pk. Dankzij een kleine gewichtsbesparing kan hij harder de bocht om, terwijl er aan grip geen gebrek is.

Uit onze catalogus