Aston Martin Vantage

Aston Martin Vantage

Aston Martin Vantage

Tot de Aston Martin Vanquish van 2012 op de markt kwam, was de Vantage de sportiefste serie van het merk. De naam Vantage wordt al een tijdje gebruikt, in 1972 ging namelijk de eerste Vantage in de verkoop. Vanaf 2005 verscheen er vervolgens een nieuwe oplage van het model. Eerst verschenen er coupés en roadsters met een V8 motor, maar vanaf 2009 was een beter presterende V12 motor ook een optie. Weer twee jaar later rolde de V8 Vantage S van de band, met een krachtigere V8 motor.

Aston Martin heeft veel te danken aan de Vantage. Er werden er ruim 10.000 van verkocht in de afgelopen 15 jaar. En dat is voor een relatief klein merk een gigantisch aantal.

Nieuwe generatie V8

Pas eind 2017 onthulde Aston Martin de nieuwe Vantage V8, deze heeft dus erg lang op zich moeten wachten. Het 'kleintje' van Aston Martin is moderner, sneller en krachtiger dan ooit. Een AMG motor levert 510 pk en 685 Nm koppel. De sprint van 0-100 neemt slechts 3.6 seconden in beslag en de topsnelheid bedraagt 314 km per uur. Hiermee is hij sneller dan de toenmalige S-uitvoering.

De Vantage is afgeleid van de DB11, maar is wel 28 centimeter korter en 170 kilo lichter. Hij heeft daarom ook geen stoelen achterin. Er is wel een royale kofferruimte aanwezig.

Concurrentie

De Vantage heeft zijn pijlen voornamelijk gericht op de Porsche 911, hoewel het lastig is om de verfijnde 911 met ieder ander model te vergelijken. De Mercedes-Benz AMG GT-S (en de GT R) en de Jaguar F-Type behoren daarom ook zeker meer tot de concurrentie.

Beleving te over

Met één druk op de startknop wek je de Vantage tot leven en is het kabaal zeker overweldigend. Rijd je op een hoge snelheid? Dan nemen de windgeluiden sterk toe. De motor is zeker overweldigend, waardoor je je snel kunt laten verleiden tot zaken voor een circuit. Zelfs in de meest relaxte stand kan de auto je blijven uitdagen. Kortom, een daadkrachtige sportwagen en geweldige machine.

Occasion aanbod