Audi Q7

Audi Q7

De Audi Q7, een luxe SUV

In 2005 begint de productie van de Audi Q7, de eerste Audi SUV. De productie van deze eerste generatie eindigde in 2015. Daarna kwam de tweede generatie op de markt. De 'Q' staat voor de Quattro vierwielaandrijving waar deze reus van Audi standaard mee is uitgerust, hiermee mikt hij op het hoogste segment in de SUV markt. Dit blijkt ook uit de rijke standaarduitrusting en de motorkeuze. Flinke aanhangers trekken is voor de Q7 een makkie en hij is ook erg veilig voor de inzittenden. 

In 2009 kreeg de Q7 een bescheiden facelift en sinds 2014 is de tweede generatie op de markt. De auto werd toen onder andere een stuk lichter gemaakt. Recent, in 2019, heeft hij weer een facelift gekregen. Alle verbrandingsmotoren hebben nu allemaal standaard mild-hybrid technologie. Hiermee kan zo'n 0,7 liter per 100 kilometer worden bespaard door remenergie terug te winnen.

Als je wilt gaan voor de sportieve looks, dan moet je gaan voor de Audi Q7 met S Line pakket. Ook is er een Sport pakket leverbaar op de Q7.

Perfect als tweedehands auto

De Audi Q7 is een stevige auto die denkt aan de toekomst, waardoor die dankzij alle technieken lang mee gaat. Ook is hij geschikt als vrijetijdsauto én familie auto. Er zijn varianten met maar liefst 7 zitplaatsen en hij heeft altijd genoeg bagageruimte.

Je valt zeker op met een gebruikte Audi Q7. Met de ruimte en het afgewerkte interieur is het een genot om in te rijden. Comfortabel en veilig reizen doe je met deze auto zeker!

Alternatieven of concurrenten

De concurrentie van de Q7 bestaat vooral uit de BMW X5, de Mercedes-Benz M-klasse of de Mercedes-Benz GLE en de Volvo XC90. De concerngenoot Porsche Cayenne is qua techniek ook vergelijkbaar.

Hoewel de BMW X5 en de Mercedes-Benz GLE goedkoper zijn, hebben deze een viercilinder motor. De Q7 heeft echter een zescilinder.

Niet Duits? Maar wel een grote SUV? Dan is ook de Range Rover Sport een optie. Een stukje duurder, maar wel met een krachtigere V6.

De sportieve SQ7

De Audi Q7 is verkrijgbaar als ProLine, maar ook als de sportieve S-Line. In maart 2016 werd de eerste SQ7 gepresenteerd aan het publiek. Deze beschikt over een vierliter V8 TDI-dieselmotor, die goed is voor maar liefst 435 pk en 900 Nm. In 4,8 seconden accelereert hij van 0 naar 100 km per uur, met een topsnelheid van 250 km per uur.

Met optionele paketten kun je deze auto nog sportiever maken. Zo kun je kiezen voor de S-Line Edition, de S-Line en de S-Line Exterieur. Je hebt dan onder andere de keuze uit elektrisch verstelbare sportstoelen en 20 inch lichtmetalen velgen.

Beschikbaar voor importeren

Audi Q7 Quattro TDI

Audi Q7 Quattro TDI

  • 2017
  • 61280 km
  • 272 pk
  • Diesel
  • Automaat
€ 66.168 Leasen vanaf € 763

rijklaar prijs

Audi Q7 S-Line TDI

Audi Q7 S-Line TDI

  • 2019
  • 6326 km
  • 285 pk
  • Diesel
  • Automaat
€ 106.536 Leasen vanaf € 1.251

rijklaar prijs