Auto importeren uit Denemarken

Autoimport uit Denemarken

Van oorsprong importeren wij de meeste auto's uit Duitsland, daarna volgen België en Frankrijk. Een van de landen die het hardste groei is echter Denemarken. In 2017 en 2018 waren het er nog zo'n 800 per kwartaal, in 2021 waren het al bijna 2.000 per kwartaal. We zullen op deze pagina uitleggen waarom het interessant kan zijn om een auto uit Denemarken te importeren, met welke kosten je rekening moet houden en waar je op moet letten.

auto-importeren-uit-denemarken

Belastingen bij import uit Denemarken

Denemarken is niet het populairste land als het gaat om het aantal geïmporteerde auto’s. Naast de verschillen in taal, cultuur, valuta en de afstand zijn de bijkomende kosten voor transport daar voor een groot deel verantwoordelijk voor.

Daarnaast gelden voor de twee overzeese gebieden Groenland en de Faeröer een importheffing en moet er BTW worden afgedragen omdat deze niet tot de EU worden gerekend.

Hoewel Denemarken zelf een EU lidstaat is die niet tot de Euro zone behoort, behoort het wel tot de EU en hoeft over de auto's uit Denemarken geen importheffing te worden betaald.

Denemarken heeft een status aparte voor wat betreft de Euro, ze mogen zelf bepalen wanneer de ze Euro munt in gaan voeren, en daar lijken ze voorlopig nog niet klaar voor te zijn.

volvo-xc90-t8-plug-in-hybride-importeren-tweedehands-occasion-mrwheelson-linksvoor

Hoge BTW in Denemarken

Denemarken kende voorheen gunstige regels voor elektrische auto's, die zijn voor een deel weer afgebouwd.

Voor auto's met een traditionele verbrandingsmotor is er nog wel sprake van een hogere registratiebelasting dan bij hybride en elektrische auto's.

Deze registratiekosten kun je vergelijken met onze BPM en kunnen voor een deel teruggevraagd worden bij export. De BTW in Denemarken is 25%. Hierdoor liggen de netto exportprijzen bij jonge auto's vaak gunstig uit. Het scheelt toch 4% met Nederland.

line-up-2-x-skoda-enyaq-2

Wist je dat elektrische auto’s in Denemarken de eerste 5.000 kronen parkeergeld (zo'n € 650) niet hoeven te betalen?


Occasion websites Denemarken

Als je op zoek bent naar een leuke occasion in Denemarken dan kun je deze websites bezoeken:
 
https://www.bilbasen.dk/ (zo'n 44k advertenties)
https://www.biltorvet.dk/ (zo'n 41k advertenties)
https://www.autouncle.dk/ (zo'n 24k advertenties)
 

volvo-v60-occasion-importeren-mrwheelson-studio-schuin-voor

Import Deense auto kun je overlaten aan professionals

Zoals je hebt kunnen lezen kunnen de voordelen bij de aankoop van een auto uit Denemarken enorm oplopen. Ook hebben we je de valkuilen en gevaren laten zien van deze auto import. Zou het niet geweldig zijn als je wel kunt profiteren van de voordelen, maar geen last hebt van de nadelen? Dat is het gat waar MrWheelson in is gesprongen

Wat is MrWheelson?

In 2018 is dit platform van start gegaan. Het is een soort Amazon voor gebruikte auto’s. Het team van MrWheelson heeft de allerbeste auto’s uit Europa bij elkaar gebracht en uitgerekend wat die auto’s geheel rijklaar op Nederlands kenteken gaan kosten. Deze all-in prijzen kun je vinden op de website van MrWheelson. Vervolgens kun je heel eenvoudig een offerte aanvragen waarna je een persoonlijk voorstel ontvangt.

Gespreide betaling via MrWheelson

Zowel als particuliere en als zakelijke koper kun je ervoor kiezen om je MrWheelson occasion niet ineens te betalen. Het team regelt graag je zakelijke financial lease. Hiervoor hebben ze alleen je Kamer van Koophandel nummer nodig, akkoord krijg je vaak al binnen 24 uur en het insturen van jaarcijfers is meestal niet eens nodig. Ook particuliere private lease of autofinanciering wordt door het team geregeld.

Inruil via MrWheelson

In het persoonlijke voorstel kan ook een inruilauto meegenomen worden. Doordat het team beschikt over een groot netwerk in de autobranche kan er direct een markconforme inruilprijs geboden worden voor je oude auto. Vaak is er ook de afspraak te maken dat je tussen het moment van aankoop en het moment van levering zelf een koper zoekt voor je auto, op die manier kun je het maximale eruit halen.

Garantie via MrWheelson

Als je een auto koopt in het Denemarken dan is de garantie altijd wel een gedoe. Sommige autodealers verlenen uitsluitend garantie als je met de auto terug gaat naar de dealer waar je hem gekocht hebt. Best lastig als die een paar duizend kilometer verderop zit. Als je als particulier bij MrWheelson kiest voor de 'Kopen bij MrWheelson' opties dan koopt je altijd met minimaal 12 maanden BOVAG garantie die je vaak bij jouw lokale autodealer kunt laten uitvoeren.

All-in prijzen op MrWheelson

De prijzen in het 'Kopen bij MrWheelson' voorstel zijn naar keuze inclusief de Nederlandse BTW en BPM, ook verzorgt het team van MrWheelson het transport en de RDW keuring. Het is eigenlijk net alsof je een auto gewoon bij een dealer in Nederland koopt. Je hebt wel de voordelen, maar niet de nadelen.

Contact met MrWheelson

Neem contact op met ons team om een offerte op te vragen voor de Belgische auto die jij op het oog hebt of om advies te vragen. Bel 085-4012905, mail sales@mrwheelson.nl of bekijk onze contact pagina.

hyundai-kona-electric-importeren-duitsland-bafa-mrwheelson-linksvoor-hoog

Bellen met MrWheelson

085 - 401 29 05

Op werkdagen van 08:00 - 20:00 uur

Stuur een e-mail

hello@mrwheelson.nl

9.4

100% van de klanten beveelt MrWheelson aan

Auto recensies, nieuws & advies van MrWheelson

Populaire automerken