Komt er nog BTW bovenop? Exclusief BTW, weg ermee!

Op MrWheelson staan ook alle elektrische en hybride auto's inclusief BTW geadverteerd

elektrische-auto-importeren-bijtelling-financial-lease

Een van de veelvoorkomende vragen bij onze klantenservice is of er nog BPM en BTW bovenop de verkooppprijzen komt. We kunnen ons de verbazing door onze lage verkoopprijzen goed voorstellen, maar bij MrWheelson tonen we altijd de verkoopprijzen inclusief alle belastingen.

Exclusief BTW

Doordat er helaas veel autobedrijven voor kiezen om prijzen van personenauto's met name hybride en elektrische aandrijving exclusief BTW te tonen is er steeds vaker verwarring bij autokopers. Via LinkedIn hebben we dit hier en hier als eens ter sprake gebracht, dit zorgde echter nog niet voor actie. Dit was voor Bas Oude Luttikhuis van MrWheelson de aanleiding om samen met Martijn Duivenvoorden van LeaseBijtellingVriendelijk het initiatief "Ex. BTW, weg ermee!" te starten om dit branchebreed aan te pakken.

20% nieuwe elektrische auto's krijgen privé eigenaar

De aanleiding hiervoor is dat inmiddels een op de 5 nieuwe auto's door particuliere kopers wordt gekocht en ook een steeds groter deel van de gebruikte elektrische en hybride auto’s wordt gekocht door particuliere kopers. Ze komen echter telkens weer voor een verrassing te staan als ze zoeken naar de juiste auto. Een gevonden auto lijkt een mooie deal, de bijkomende BTW staat vervolgens vaak ergens in de kleine lettertjes vermeld.

Oneerlijk

Deze manier van adverteren zorgt daarnaast voor een oneerlijke concurrentiepositie voor aanbieders zoals MrWheelson die zich wel aan de regels houden. De auto’s van adverteerders die het niet zo nauw nemen met de wettelijke regels worden namelijk bovenaan in de zoekresultaten getoond.

Ook heeft het niet op een uniforme wijze adverteren invloed op restwaardebepaling, het aanzien van Nederlandse auto’s bij buitenlandse kopers, de gebruikerservaring van bezoekers van occasionwebsites, automatische berekeningen op financial lease portalen en het imago van de autobranche in het algemeen.

Elektrische en hybride personenauto's inclusief BTW

Waar wij voor pleiten is dat prijzen van personenauto’s inclusief BTW, transparant, uniform en duidelijk moeten zijn. Zonder commercieel voordeel voor autobedrijven die de grenzen opzoeken. Portalen moeten gaan optreden en na een waarschuwing autobedrijven die niet volgens de regels adverteren uitsluiten van de betreffende website. Autoriteiten dienen op te treden tegen autobedrijven die de regels overtreden. Ook behoort een proefproces tot de mogelijkheden.

Bedrijfswagens, die nagenoeg alleen zakelijke kopers hebben, mogen wel exclusief BTW geadverteerd worden.

"Geel kenteken inclusief BTW, grijs kenteken exclusief BTW."

 

Onderteken het manifest

Stop het exclusief BTW adverteren van personenauto’s. Het is tijd voor eerlijkheid en transparantie.

Ben je het hier mee eens? Onderteken dan hier het manifest: exbtw-wegermee.nl

Inmiddels hebben veel media hier aandacht aan besteed:

 

Deel deze post