Hoe je via MrWheelson een gebruikte auto uit het buitenland koopt

Het gras aan de overzijde van de landsgrens is altijd groener

mrwheelson-homepage-occasions-lease-kopen

Tijdens de zoektocht naar een gebruikte auto lijkt het gras aan de overkant altijd groener. Aan de overkant van de landsgrenzen in dit geval. Startup MrWheelson geeft autokopers de mogelijkheid de occasions uit het buitenland eenvoudig te vergelijken met het aanbod in Nederland.

 

Wat doet MrWheelson?

MrWheelson selecteert en verzamelt auto’s uit het buitenland en presenteert deze in Nederland op de website voor een all-in prijs. Bij deze prijs zijn alle kosten voor bijvoorbeeld een inspectie ter plaatse, het import traject, transportkosten en de BPM inbegrepen. De potentiele autokoper kan de auto’s vergelijken en beslissen welke auto het beste bij hem past. Tijdens de online offertaanvraag kan ook een aanbieding voor gespreide betaling en een inruilauto meegenomen worden.

 

De auto kan vervolgens binnen 3 tot 4 weken afgeleverd worden. De betaling mag net voor of tijdens de aflevering plaatsvinden. Er is een garantie van minimaal 12 maanden van toepassing die na deze periode vaak verlengd kan worden. Eventuele garantiewerkzaamheden en de aflevering kan via een dealer in de buurt geregeld worden.

 

Geselecteerde dealers uit het buitenland hebben het voordeel dat MrWheelson de taalbarrières, cultuurverschillen, de verkoop, markering, fiscale aspecten en garantie afwikkeling op zich neemt. Voor de aflevering in Nederland wordt ook samengewerkt met een dealernetwerk in Nederland. Doordat het team van MrWheelson zorg draagt voor de leadopvolging en de online verkoop, kan het autobedrijf zich focussen op de aflevering en wordt de koper goed en snel geholpen.  

 

Autokenners in hart en nieren.

MrWheelson is het gevolg van een samenwerking tussen Bas Oude Luttikhuis en Han Post. Bas (44) is al 25 jaar actief in de autobranche, waarvan de laatste 10 jaar bij Dealerdirect, beter bekend van ikwilvanmijnautoaf.nl. ”Tijdens mijn bezoeken aan Duitse autodealer bedrijven kreeg ik vaak dezelfde vraag. Hoe kan ik mijn occasions in Nederland aan de man brengen? Ook kreeg ik vanuit mijn omgeving vaak de vraag waar ze het beste een auto konden kopen. En dan wees ik ze erop dat het vaak interessant is om een auto uit het buitenland te kopen. Als je er echter niet vaak mee bezig bent is het over de grens brengen van een auto best wel lastig voor zowel de Duitse dealer als de Nederlandse autokoper. Daar spelen we nu op in met MrWheelson.nl”

 

Han (43) is ook dik 25 jaar actief in de automotive en de laatste 10 jaar bezig om autodealers in Nederland te faciliteren met het verkopen van geïmporteerde auto’s via ImportSoftware. Een kleine twee jaar geleden kwam hij in contact met Bas en kwam het idee om zich toe te gaan leggen op het concept van MrWheelson waarbij de consument geheel ontzorgt wordt.

 

MrWheelson.nl

Op 1 oktober 2018 is de nieuwe website van start gegaan en de eerste leads komen nu binnen. Het mooie van MrWheelson is dat het team verspreid zit door Nederland. De software ontwikkelaars werken vanuit Maassluis, de fysieke import en handling gebeurt vanuit Bergschenhoek en de verkoopadviseurs werken vanuit het kantoor in Enschede.

 

Wat zijn de voordelen van een auto importeren uit het buitenland?

In een land als Duitsland is er sprake van overproductie van nieuwe auto’s. Deze worden door de fabrikanten extra aantrekkelijk gemaakt door ze van alle mogelijke opties te voorzien en vervolgens worden deze ter beschikking gesteld aan de medewerkers. Na een bepaalde periode worden deze ‘Jahreswagens’ via het dealernetwerk in Duitsland aangeboden. De voordelen zitten op dat moment in de complete uitrusting, gunstige prijzen en ruime keuze. Door een gunstige BPM afschrijving is het vervolgens financieel gezien erg interessant om deze auto’s te importeren naar Nederland.

 

Full service auto import concept.

Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een auto in Duitsland te kopen en deze naar Nederland te halen. Nadelen zijn echter zaken zoals het voorschieten van de auto, de taalbarrière, het transport, de RDW keuring, BPM aangifte en controle van de auto. Ook is het dan niet mogelijk om een oude auto in te ruilen, is het lastig om de garantie te regelen en kun je niet per maand betalen. Al deze zaken regelt MrWheelson voor de autokoper. Zo heeft een MrWheelson occasion altijd minimaal 1 jaar garantie, 1 jaar Europese pechhulp en kan er bijvoorbeeld een financial lease afgesloten worden. De auto wordt binnen 3 tot 4 weken geheel rijklaar aan huis of bij een autodealer in de buurt geleverd. Deze laatste zal ook zorg dragen voor eventuele garantiezaken.

 

De verdienste van MrWheelson zit in het op grote schaal inkopen van de dienstverlening die bijvoorbeeld nodig is om de auto’s te transporteren en te keuren. De inkoopvoordelen die hier behaald kunnen worden, in combinatie met de schaalgrootte, zorgen ervoor dat de auto’s uit Europa heel goed kunnen concurreren met het aanbod uit Nederland. Ook betalen de dealers die de auto afleveren een servicevergoeding aan MrWheelson zodat voor de autokoper de verkoopprijzen die getoond worden op MrWheelson ook echt all-in zijn.

Deel deze post