Kun je profiteren van de SEPP subsidie bij import?

Hoe kun je bij een importauto profiteren van subsidie elektrische auto

opel-e-corsa-3-zwart

Kun je als particuliere koper profiteren van de SEPP subsidie bij de aanschaf van een elektrische auto vanuit het buitenland? Jazeker, je kunt in 2022 een gebruikte elektrische auto uit het buitenland kopen. Vervolgens kun je met de koopovereenkomst de SEPP subsidie aanvragen.

SEPP subsidie

Het beschikbare SEPP jaarbudget 2022 is voor gebruikte elektrische personenauto’s € 20,4 miljoen. Dat is een stuk meer dan de € 13,5 miljoen die in 2021 beschikbaar was (en inmiddels op is).

BAFA subsidie

Nog meer voordeel? Combineer de SEPP dan met de BAFA regeling uit Duitsland. Deze is maar liefst € 9.000 bij de aanschaf van een volledig elektrische auto. Deze BAFA subsides is al in de prijs van de elektrische auto's op onze website verwerkt.

Stappenplan

✔️ Om maximaal te profiteren kun je de volgende stappen volgen:

1. Zoek een elektrische auto uit op MrWheelson. Als je er een kiest van minimaal 6 maanden oud, dan kun je doorgaans in binnen een maand rijden. Als die bijvoorbeeld 3 maanden oud is dan is die over 3 tot 4 maanden leverbaar.

2. Teken de officiële offerte en vraag direct de SEPP subsidie aan.

3. Rij als particuliere koper met totaal € 11.000 subsidie in een elektrische auto.

Top 10 populaire compacte elektrische auto's

De afgelopen periode zijn er veel nieuwe compacte elektrische auto's op de markt gekomen. De aanschaf van deze auto's kun je uitstekende combineren met de SEPP en BAFA subsidie zijn

  1. Opel Corsa-e
  2. Peugeot e-208
  3. Peugeot e-2008
  4. Renault Zoe
  5. Honda-e
  6. Mini Electric
  7. Hyundai Kona Electric
  8. Mazda MX-30
  9. Kia e-Soul
  10. Volkswagen ID-3

Zie ook: Top 10 populaire compacte elektrische auto's uit 2020

Neem gerust contact op met het MrWheelson team om je goed te laten adviseren zodat ook jij het maximale voordeel eruit haalt.

Deel deze post