i3

BMW i3

BMW i3

MrWheelson maakt elektrisch rijden geweldig,
bekijk het BMW i3 aanbod hier!

De elektrische BMW i3

In het geheim begon BMW in 2007 met het submerk BMW i voor elektrische auto's. De BMW i3 is vervolgens de eerste auto die uitkomt, in 2013. Dit noemde men ook wel een studiemodel die direct in productie werd genomen. Door deze ervaring heeft BMW geleerd waar er verbetering in is en in 2017 volgde de vernieuwde en betere versie van de i3.

Bij de introductie had de i3 een accu met een capaciteit van 60 ah en een sterkte van 22,6 kWh. Dat is met de nieuwe generatie flink verbeterd: 120 ah en 42,2 kWh. Ook is de actieradius vooruit gegaan. Je kunt nu namelijk wel tot 310 kilometer rijden met de i3. De sportievere versie komt net iets minder ver. Ruim voldoende dus voor dagelijks gebruik.

bmwi3

Krachtig, in elke bocht

Wist je dat de nieuwe BMW i3 kan accelereren van 0 naar 100 km/u in maar 7,3 seconden? En de sportievere versie zelfs in 6,9 seconden deze afstand aflegt? Erg snel voor deze elektrische auto.

Door het lichte gewicht van de i3 heeft hij een prima wegligging en stuurt hij scherp. Dit komt door de materialen die worden gebruikt voor de carrosserie, aluminium en koolstofvezel. Een ideale stadsauto dus. Je kunt kiezen uit een motor met 170 pk (de nieuwe i3) of 184 pk (de nieuwe i3s). Bij lagere snelheden hoeft het rempedaal niet eens gebruikt te worden. Door middel van regeneratief remmen wanneer je het pedaal loslaat, wordt er weer energie opgewekt.

bmw-i3-12