BMW Z4

BMW Z4

BMW Z4

De BMW Z4 volgde de Z3 op in 2003. Eerst kwam hij alleen als tweedeurs en tweezits roadster, maar drie jaar later ook als tweedeurs coupé. In 2009 volgde de tweede generatie van de roadster.

De BMW Z4 is comfortabel, snel en chique. Hoewel het interieur sportief is, biedt het toch ook genoeg ruimte voor langere mensen. Hij is alleen verkrijgbaar met benzinemotoren, met een vermogen van 184 pk tot 340 pk.

Zo heb je de keuze uit:

De BMW Z4 sDrive18i, BMW Z4 sDrive20i, BMW Z4 sDrive28i, BMW Z4 sDrive30i (258 pk!) ook is er een BMW Z4 M beschikbaar. Dit kun je vervolgens ook nog aankleden met een Sport line, M-Sport, Advantage of Comfort pakket.

 

Roadster en coupé

Mensen die niet van een cabrio versie houden, konden vanaf 2009 de Z4 ook kopen met een inklapbaar dak. Eigenlijk was deze versie een coupé en roadster in één. Maar zodra de kap eraf is, komt toch wel het echte rijplezier naar boven!

Qua prijs valt de Z4 occasion toch wel in de categorie van Porsche. Hiermee is het een geduchte concurrent van de Porsche Boxster. Toch zal de Z4 voor minder geld beschikbaar zijn. Andere concurrenten die zich in dit vaarwater bevinden zijn de Audi TT of de Mercedes met de SLK.

De nieuwe generatie

De nieuwe derde generatie Z4 werd in 2018 voor het eerst geïntroduceerd aan het publiek. Hij is een stuk langer, breder en zwaarder geworden dan de eerste generaties. Op het eerste oog lijkt er weinig veranderd, maar de lijnen, vormen en luchthappers zijn wel degelijk meer aanwezig. Ook valt op dat de bestuurder vrij ver naar achteren zit, wat bij een roadster wel fijn is.

Occasion aanbod