De meest betrouwbare Honda occasions staan bij MrWheelson

Honda

MrWheelson heeft het grootste aanbod Honda's van Europa.

MrWheelson

Honda: Eigenzinnige kwaliteit

Al dik 70 jaar bouwt Honda van alles met een motor erin. Bekend zijn hier de auto's en motorfietsen, maar ze maken ook robots, vliegtuigen en zelfs een mountainbike. Het is gestart door Soichiro Honda die ook een periode actief is geweest als autocoureur. Honda Corporation werd door hem in 1938 opgericht. Nadat hij motorfietsen had ontwikkeld wist hij binnen 2 jaar een marktaandeel van 50% te bereiken. In de jaren '60 werden de eerste auto's van Honda ontwikkeld. In Europa werd Honda vooral bekend met de compacte Honda Civic en de wat grotere Honda Accord.

honda-civic-type-r-tuning-gebruikt-importeren

300 duizend x Honda

De oudste Honda die in Nederland is te vinden komt uit 1966. Totaal zijn er momenteel een kleine 300 duizend Honda personenauto's te vinden in Nederland. De meest verkochte is de Honda Civic hier zijn er bijna 140 duizend van te vinden. Nummer 2 is de Accord met bijna 45 duizend exemplaren. De Amerikaanse Odyssey en de Pilot behoren tot de meest exclusieve exemplaren. Daar zijn er samen nog geen 20 van in Nederland. In de jaren '80 verkocht Honda met gemak meer dan 10 duizend exemplaren per jaar. Dit zakte in de jaren '90 terug naar rond de 8 duizend stuks. In 2009 was er een opleving door het succes van de Honda Civic Hybride. Momenteel weten alleen de echte liefhebbers de weg naar Honda te vinden.

honda-cr-v-wintersport

Honda V-Tec

Een van de sterke punten van Honda is de enorm gedreven ontwikkelingsafdeling. Hiermee weten ze hoge ogen te scoren in bijvoorbeeld de Formule 1, de koningsklasse van de autosport. Een van de zaken die ze ontwikkeld hebben is V-Tec. Dit staat voor Variable Valve Timing and Lift Electronic Control. Het is een bijzonder geavenceerde manier van het bedienen van de in- en uitlaatkleppen van de motor. Als de motor wordt ontwikkeld dan moeten de engineers kiezen welke nokkenas ze gaan gebruiken. Gaan ze voor een rustige motor die een beetje lui is maar perfect is voor het gebruik in de stad en bij lage snelheden, of gaan ze voor een agressief karakter met een hoogtoerig karakter en flink veel vermogen. Bij de V-Tec hebben ze het voor elkaar gekreven die twee zaken te combineren met behulp van variabele klep bediening. Bij lage toerentallen is het een rustige motor en bij hoge toerentallen wordt het een raceauto.

honda-s200-importeren

De populaire Honda modellen

De modellen van Honda die het op dit moment goed doen zijn de Honda CIvic in de hatchback en de Civic Tourer in de stationcar uitvoering. Ook de compacte Jazz blijft het goed doen. Naast de gewone modellen is Honda ook aanwezig in het crossover segment. De Honda HR-V en CR-V gaan al flink wat jaren mee, en doen het nog steeds goed. Ook de Honda Accord, Insight en CR-Z zie je regelmatig rijden. Elk van deze Honda modellen weet zijn eigen doegroep te bereiken. De Accord voor de veeleisen zakenman met gevoel voor perfectie, de CR-Z juist voor de sportievere rijder die de moderne coupé vorm weet te waarderen. De Insight is voor de liefhebber van hybride techniek de beste keuze.

honda-cr-v-caravan-trekker-kamperen