Jaguar F-Type

Jaguar F-Type

Jaguar F-Type: Vol rijplezier

Onderscheidend, krachtig en een genot om in te rijden, dat is de Jaguar F-Type. In 2013 verscheen de F-Type (Convertible), een compacte en sportieve cabriolet met 2 deuren en 2 zitplaatsen én met het klassieke van Jaguar. De Coupé versie van de F-Type kwam vervolgens in 2014 op de Europese markt.

De eerste versies zijn de F-Type (340 pk), de F Type S (380 pk) en de F Type R (550 pk). Het topmodel is de F Type SVR. De beschikbare motoren waren in het begin de 6-cilinder benzine en 8-cilinder benzine. In een Jaguar F-Type geniet je gegarandeerd van het autorijden, in welke versie dan ook!

Het design

De lijnen van de auto zijn 'clean' en er is relatief weinig opsmuk, wat hem zeer fraai maakt. Aan de achterkant vind je bij de V8 vier uitlaten en bij de V6 versies twee uitlaten in het midden. Het geluid van de motoren is ook zeker heerlijk te noemen voor de liefhebbers. Een lustobject voor oor, oog en hart.

De F-Type heeft een elektrisch bedienbare softtop. Uiteraard is de zitpositie laag zoals het hoort in een sportauto.

Facelift en nieuwe generatie

In 2017 kreeg de F-Type een lichte facelift met onder andere full-ledkoplampen en een herzien infotainmentsysteem, maar de facelift van 2019 was veel ingrijpender. De auto heeft letterlijk een nieuw gezicht gekregen, met een nieuwe grille, voorbumper en motorkap. Ook het interieur beschikt over fraaiere materialen. De F-type is net als voorheen leverbaar als Roadster en Coupé, maar verliest wel zijn V6 optie. Wat overblijft zijn viercilinders en natuurlijk de V8-motoren.

Naar verwachting komt de nieuwe generatie van de F-Type in 2021! Een elektrische versie laat nog op zich wachten..

Heeft hij wel concurrentie?

'Wij kijken niet naar de concurrentie, maar maken een auto zoals wij denken dat hij zal moeten zijn'. En terecht natuurlijk. Maar hierdoor valt de F-Type moeilijk te vergelijken met andere merken, want in welk segment valt hij? Modellen als de Audi TT, BMW Z4, Porsche Boxster en Mercedes SLK zijn bijvoorbeeld een stuk korter, goedkoper en lichter. Een Mercedes SL is iets groter en de Aston Martin V8 Vantage roadster weer een heel stuk duurder. Uniek dus, zo'n Jaguar F-Type.

Beschikbaar voor importeren

Jaguar F-Type S

Jaguar F-Type S

  • 2017
  • 11605 km
  • 381 pk
  • Benzine
  • Automaat
€ 78.412 Leasen vanaf € 912

o.b.v. Full Service prijs (rijklaar afgeleverd)