Jeep Cherokee

Jeep Cherokee

Jeep Cherokee

Ja, de Jeep Cherokee, een Sport Utility Vehicle (SUV), stamt alweer uit 1974. Inmiddels bestaan er dan ook 5 generaties, met de meest recente generatie uit 2014. En die meest recente generatie was een radicale omslag voor Jeep. Het model brak met een reeks typische Cherokee-kenmerken, zoals het front. Het idee was om een bredere doelgroep aan te spreken. Dit werd echter algauw herstelt na meerdere facelifts. In 2019 werd onder andere de voorkant weer wat traditioneler gemaakt.

Leuk feitje: De Jeep Cherokee is vernoemd naar een Cherokee-stam (Noord-Amerikaanse Indianen).

Varianten van de Cherokee

Met vier verschillende uitrustingen is de keuze genoeg, je hebt de Longitude, Latitude, Trailhawk en Limited. Ook zijn ze beschikbaar als 4x4 of 4x2, behalve de Trailhawk, die is alleen beschikbaar als 4x4.

De Longitude is de basisuitvoering met onder andere 17” stalen wielen, U Connect 5.0” touchscreen radio, stoffen bekledingen, en een automatische transmissie met 9 snelheden. De Latitude, het middenmodel, voegt daar onder andere lichtmetalen wielen aan toe. Het topmodel is de Limited, met lederen bekledingen en een U Connect 8.4” touchscreen infotainment systeem. Vanaf 2019 is er ook nog de Cherokee Overland.

Vier vormen aandrijving

Natuurlijk heeft Jeep van de terreincapaciteiten serieus werk gemaakt. Je kunt hem maar liefst met vier verschillende vormen van aandrijving krijgen. Er is ten eerste voorwielaandrijving, maar ook intelligente vierwielaandrijving (Active Drive I) en vierwielaandrijving met een lage eindoverbrenging (Active Drive II). De heftigste variant voegt daar nog eens een achteras aan toe die ook volledig op slot kan (Active Drive Lock).

Uit onze catalogus