De nieuwe Kia Stonic, nu al met het voordeel van een occasion

Kia Stonic

Iedereen heeft het over de Kia Stonic.

MrWheelson heeft jong gebruikte

exemplaren voor jou gevonden.

MrWheelson

Stonic in 20 kleurcombinaties

Kia was als een van de eerste actief in de SUV markt. Met de Kia Sorento en Sportage hebben ze de SUV's massaal naar de Nederlandse wegen gebracht. Er zijn autokopers geweest die bijna een jaar moesten wachten voordat hun Sorento of Sportage afgeleverd kon worden, zo groot was de belangstelling. Wel hebben ze relatief lang gewacht met het uitbrengen van een compacte SUV. Of je moet de Kia Soul ook tot de SUV's rekenen, die kwam in 2009 op de markt. Uiteindelijk kwam de Stonic in 2017 op de markt, en eerlijk is eerlijk, het ziet er geweldig uit. Bijzonder is dat bijna geen twee Stonic's die je ziet dezelfde kleuren hebben. Ook niet gek als je bedenkt dat je uit 9 kleuren voor de carrosserie kunt kiezen, 5 kleuren voor het dak en er totaal 20 combinaties mogelijk zijn.

kia-stonic-grijs-geel-1

Kia Stonic, het ruige alternatief.

De dakrails en stoer afgewerkte brede spatborden geven de Stonic een ruige uitstraling, en er zijn weinig concurrenten die er zo stoer uit zien. De alternatieven voor de Stonic zijn modellen zoals de Citroën C3 Aircross, Mazda CX-3 en de Renault Captur. De Kia Stonic onderscheidt zich van zijn concurrenten door de looks, vele kleurcombinaties en natuurlijk de uitgebreide garantie. Elke Kia wordt namelijk geleverd met 7 jaar garantie, mits die door de Kia dealer wordt onderhouden. Dat zorgt ervoor dat je ook zonder problemen een Kia kunt kopen van een paar jaar oud, tot zijn 7e verjaardag zit het met de garantie wel snor.

kia-stonic-zijkant-1

Ga voor een luxe uitvoering

De Stonic is in behoorlijk wat uitvoeringen leverbaar. Deze luisteren naar namen zoals de EconomyLine, ComfortLine, ComfortPlusLine Navigator, Design Edition, DynamicLine, ExecutiveLine, Business Navigator en Business DynamicLine. In de goedkoopste uitvoering zijn zaken als airconditioning, roofrails, radio en parkeersensoren niet standaard aanwezig. De duurste uitvoering heeft ook technische snufjes zoals lane assist, bandenspanningssensoren, dode hoek assistent en een vermoeidsheidssensor om de bestuurder te beschermen. Qua motoren is er de keuze uit een 1.2 MPi met 84 pk, een 1.0 T-GDi met 120 pk en een 1.6 CRDi diesel met 110 pk.

kia-stonic-motor-occasion