Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador

In 2011 kreeg de Lamborghini Murciélago een opvolger in de Lamborghini Aventador. Dit luxueuze sportvoertuig met middenmotor is het nieuwe topmodel van het merk. Na 5 jaar productie waren er al zo'n 5000 exemplaren gebouwd, wat de verwachtingen van het merk overtrof.

Zoals bekend haalde Ferruccio Lamborghini zijn inspiratie uit het stierenvechten, vandaar ook de naam van dit model. Aventador was een gevechtsstier die in 1993 vocht in de ring van Zaragoza, Spanje. Hij kreeg zelfs een trofee voor zijn uitzonderlijke moed in de arena. Een passende naam voor deze geweldige sportauto dus!

LP700-4

Aanvankelijk ging de Aventador in productie als de LP700-4, eerst als Coupé en later ook als Roadster. Een belangrijk gegeven was de gewichtsreductie ten opzichte van de Murciélago. Dit 'instapmodel' kreeg een 6,5-liter V12-motor die 700 pk levert. Beide varianten hebben twee deuren en dezelfde middenmotor, hoewel de Roadster wat duurder is, omdat deze een afneembaar dak heeft.

Een aantal jaren later, in 2017, kwam de Lamborghini Aventador S op de markt. Dezelfde 6,5-liter V12-motor levert nu 740 pk. Opvallend is hier de vernieuwde neus, met een grotere splitter en nieuwe luchtkanalen. Hij heeft nu sturing op elk wiel en permanente vierwielaandrijving. Het Lamborghini Dinamica Veicolo Attiva (LDVA) systeem heeft 4 rijmodi: sport, strada, corsa en ego.

Speciale edities

Een topmodel is niet compleet zonder een aantal speciale edities of (concept)modellen. Deze hebben uiteraard maar een beperkte oplage. Een voorbeeld is de Dreamliner Edition uit 2012, met het blauw en wit van de Boeing 787 Dreamliner. Ook kent Lamborghini de Anniversario om de verjaardag van het merk te vieren en de Pirelli Edition om de samenwerking tussen Lamborghini en Pirelli te vieren.

Uit onze catalogus