Lamborghini Huracán

Lamborghini Huracán

Lamborghini Huracán

De Lamborghini Gallardo kreeg in 2014 een opvolger. En niet de minste, namelijk de Lamborghini Huracán. Met een hoekige en agressieve styling heeft deze sportauto een typisch Lamborghini uiterlijk. Hij misstaat daarom ook zeker niet op het circuit. De Huracán is een échte flitsende sportwagen voor de liefhebbers in het topsegment.

Zoals alle modellen van het merk is ook de naam Huracán afgeleid van het stierenvechten. Huracán is namelijk ook de naam van een Spaans stierenras.

LP 610-4

Als eerst werd de LP 610-4 (een tweedeurs Coupé) gepresenteerd, met een 5,2 liter V10 motor die 610 pk levert. Met vierwielaandrijving en een automatische versnellingsbak ligt zijn topsnelheid op 325 km/u en sprint hij in 3,2 seconden naar de 100 km/u.

Deze kwam een jaar later ook in een open variant, de Huracán Spyder. Technisch is hij gelijk aan de Coupé, maar hij is wel 120 kg zwaarder dankzij extra verstevigingen en het klapdak. Het stoffen klapdak opent en sluit zich in 17 seconden.

LP 580-2

Eind 2015 werd de LP 580-2 gepresenteerd. Deze heeft in plaats van vierwielaandrijving nu achterwielaandrijving. Uiteraard is hij dan minder krachtig met 580 pk, maar dat mag de pret niet drukken. In 3,4 seconden sprint de Coupé naar de 100 km/u, terwijl het voor de Cabrio 3,6 seconden bedraagt. Zijn topsnelheid ligt op 320 km/u.

Lamborghini Huracán Performante

Een auto puur gericht op prestaties, ofwel de beste versie van de Lamborghini Huracán. Dat is de Lamborghini Huracán Performante. Dit model kent nog steeds een 5,2 liter V10 motor, maar het vermogen en de koppel zijn vergroot. Hiermee komt hij uit op maar liefst 640 pk! En met de dubbele koppeling vlieg je van 0 naar 100 km/u in slechts 2,9 seconden.

Ook beschikte dit model als eerst over het zogeheten Aerodinamica Lamborghini Attiva-systeem (ALA). In het kort gezegd neemt de luchtweerstand af dankzij de kleppen aan de voorzijde die open kunnen gaan, waardoor de lucht door de achtervleugel geleid kan worden.

Occasion aanbod