Land Rover Discovery

Land Rover Discovery

Land Rover Discovery

Inmiddels is de vijfde generatie (uit 2016) van de Land Rover Discovery alweer op de markt. Hij staat bekend als een capabele terreinwagen, maar is net een stuk goedkoper dan de Range Rover. De Discovery lijkt sterk op de Discovery Sport, de compactere variant.

De nieuwste Discovery werd de eerste Land Rover met aluminium architectuur, wat een gewichtsverlies tot wel 480 kilogram oplevert. Dit voel je tijdens het rijden meteen. Door dit gewichtsverlies en de betere aerodynamica werd ook het brandstofverbruik aanzienlijk verminderd.

Terrain Response systeem

Dankzij het zogenoemde Terrain Response systeem is het voor de Discovery een eitje om door mul zand, modderige paden en diepe plassen te rijden. Als bestuurder kun je de respons van de motor, transmissie, differentieel en onderstel aanpassen aan de ondergrond, zoals gras, grind, rotsen, modder, zand en sneeuw. Maar ook kan de auto zelf de rijomstandigheden analyseren, waardoor de gepaste rij-instellingen automatisch worden ingesteld.

Toch bizar hoe je door de meest onmogelijke terreinen kunt rijden met een kopje koffie in de hand?

De ultieme reisauto voor grotere gezinnen

Wanneer je alle voorzieningen meeneemt, zoals de grote opbergruimte in vakjes en bakjes, de 2500 liter bagagecapaciteit, genoeg ruimte voor 7 inzittenden en veel USB poorten en Volt-aansluitingen, kom je tot de conclusie dat dit een ideale reisauto is voor de wat grotere gezinnen. Hij is bijna 5 meter lang, bijna 2 meter breed en ruim 1,80 meter hoog. De veelzijdige Land Rover Discovery is hiermee een van de ruimste op de markt, met als resultaat: een van de beste gezins-SUV's! Hij is niet alleen ruim, maar ook zeer comfortabel, je zit hoog en hebt een goed overzicht.

Daarnaast kan de Discovery, afhankelijk van welke uitvoering je kiest, tot wel 3500 kilogram trekken. Er zijn uitvoeringen beschikbaar van diesel- en benzinemotoren van 180 tot 340 pk.

Beschikbaar voor importeren