Maserati Levante

Maserati Levante

De eerste Levante nooit in de verkoop

In 2011 heeft de Frankfurt Auto Show ons voor het eerst kennis laten maken met de Maserati Kubang. Dit was een concept car van Maserati, die alleen nooit in productie is gegaan. Wel werd in 2016 de Maserati Levante aan ons voorgesteld en dit was het vervolg op de Kubang. De voorganger van de Levante hebben we dus nooit op de wegen kunnen zien rijden. De Maserati Levante kan je nu gelukkig wel zien! Vanaf mei 2016 is de Levante verkrijgbaar in Europa. Deze auto wordt geproduceerd in de Mirafiori fabriek in Turijn. Met de komst van de Levante heeft Maserati haar eerste vijf-deurs SUV op de markt gebracht. Dit is een hele verandering in vergelijking met de andere modellen van Maserati. Deze auto’s hebben namelijk allemaal een zeer sportief en snel uiterlijk. De Maserati Levante daarentegen heeft een uitstraling die wat grof en stoer is.

Net zo snel als de wind

In 1963 vernoemde Maserati voor het eerst een auto naar een wereldbekende wind, namelijk de Mistral. Na deze Maserati Mistral zijn er nog veel meer Maserati’s gemaakt die vernoemd zijn naar wereldbekende winden. Op deze manier is ook de naam Levante tot stand gekomen. Deze wind waait over de wilde vlaktes van het middellandse zeegebied en deze wind wil ook nog wel eens uitmonden in zware windstoten. Dus het is best logisch dat Maserati deze wind aan dit model auto heeft gekoppeld. Net zoals de wind Levante is de Maserati Levante een mooie gestroomlijnde auto, maar door zijn grootte ziet hij er ook zeer overweldigend uit!

In uitvoeringen genoeg keuze

Als je op zoek gaat naar een Maserati Levante, schrik niet van de hoeveelheid verschillende uitvoeringen, want dat zijn er aardig wat. Toen de Levante in 2016 voor het eerst geproduceerd werd, begon Maserati met twee uitvoeringen. De Levante S met 430 pk en een acceleratie van 0 naar 100 in 5,2 seconden. En de Levante Diesel met 275 pk en een accelaratie van 0 naar 100 in 6,9 seconden. In 2017 bracht Maserati nog vijf verschillende uitvoeringen op de markt. De Levante (standaard), de Levante GranLusso, de Levante GranSport, de Levante S GranLusso en de Levante S GranSport. De S’jes beschikken allebei over 430 pk, een topsnelheid van 264 km/h en een acceleratie van 0 naar 100 in 5,2 seconden. De andere uitvoeringen uit 2017 hebben 350 pk, een topsnelheid van 251 km/h en een acceleratie van 0 naar 100 in 6,0 seconden. In 2020 heeft Maserati het aanbod nog verder uitgebreid met weer drie verschillende uitvoeringen. De Levante Launch Edition en de Levante Trofeo beschikken allebei over 580 pk, hebben een topsnelheid van 300 km/h en hebben een acceleratie van 0 naar 100 in 4,1 seconden. De derde uitvoering is de Levante GTS, deze is in vergelijking met de andere twee heel iets langzamer.

Diesel keuze’s

Naast al deze benzine uitvoeringen heeft Maserati er ook nog drie diesel uitvoeringen bij gedaan. De allereerste diesel werd tegelijk uitgebracht met de allereerste benzine in 2016. In 2017 besloot Maserati niet alleen om de benzine uitvoeringen uit te breiden, maar ook de diesels. Zo zijn de Levante Diesel GranLusso en de Levante Diesel GranSport er ook bij gekomen. Deze twee diesel beschikken allebei over 275 pk, hebben een topsnelheid van 230 km/h en gaan van 0 naar 100 in 6,9 seconden.

Occasion aanbod