Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz CLS: complete mid-size luxewagen

In 2004 lanceerde Mercedes-Benz de achterwiel aangedreven Mercedes Benz CLS-Klasse, op basis van de E-Klasse. Het kwam hiermee als eerste met een 4-deurs Coupé op de markt. En er was meteen veel belangstelling voor! Het is een auto die het moet hebben van imago en stijl, een pure lifestyle auto die is weggelegd voor de echte liefhebbers. Perfect voor sportieve en zakelijke rijders. Maar ook tweedehands erg aantrekkelijk.

Vervolgens werd er in 2010 een volledig nieuwe CLS tentoongesteld. Deze is meer herkenbaar aan de grille, afgeleid van de Mercedes SLS AMG. Twee jaar later volgde ook de nieuwe CLS Shooting Brake, een stationwagen. Die werd snel populair door zijn sportieve uitstraling.

De nieuwste generatie (2018) heeft een behoorlijk expressief uiterlijk. Met een open grille aan de onderzijde, grote wielen en vloeiende vormen is Mercedes er weer in geslaagd om een toonaangevende coupé op de markt te brengen.

4-deurs Coupé of 5-deurs Hatchback?

Uiteraard heeft hij 4 deuren, maar ook een verrassend ruim interieur en ongeveer 500 liter aan bagageruimte. Hoewel Mercedes het een 4-deurs Coupé noemt, heeft de CLS veel kenmerken van een 5-deurs Hatchback. Kennelijk klinkt een Coupé beter.

De standaard goedkoopste versie heeft een V6 motor met 224 pk en een maximumsnelheid van 246 km per uur.

De nieuwere generatie beschikt over twee dieselmotoren en een benzine motor.

Dit zijn de leverbaare uitvoeringen van de Mercedes Benz CLS:

CLS220, CLS250, CLS300, CLS350, CLS400, CLS450, CLS50, CLS 53 AMG en de CLS 63 AMG

Opties

Echte fijnproevers willen natuurlijk de auto graag op smaak brengen. Dan zul je in de optielijst moeten duiken, die de meest fraaie opties biedt. Die kosten wel serieus geld, maar dan heb je ook wat. Zo kent deze Mercedes het Energizing-Comfort programma, het rijassistentiepakket plus en meer.

Ook is er een CLS 63 AMG topversie beschikbaar. Deze had 476 pk, maar anno nu zelfs 557 pk. Iets minder geweld? Dat kan ook, dan kun je gaan voor de CLS 53 AMG.

Concurrenten

De Concurrenten van Mercedes hebben na de introductie van de CLS-Klasse niet stilgezeten. De Audi A7 Sportback, BMW 6-serie Gran Turismo en de Volkswagen CC zijn serieuze concurrenten geworden.

Beschikbaar voor importeren