Mercedes-Benz GLS-Klasse

Mercedes-Benz GLS-Klasse

Mercedes-Benz GLS-Klasse

De Mercedes-Benz GL-Klasse kreeg in 2015 een facelift en gaat vanaf toen door het leven als GLS-Klasse. De 'S' in de naam duidt op de positionering van deze grote en luxueuze SUV, ook wel de S-Klasse onder de SUV's. Hij legt de inzittenden in de watten, zeker ook de achterpassagiers komen niks tekort. De GLS-Klasse wordt gebruikt voor meerdere doeleinden, van normaal dagelijks gebruik tot het rijden op ongebaande paden. En alles zonder problemen.

Nieuwe derde generatie 2019

Groots is de nieuwe GLS op elk vlak, ook wel het opperhoofd van de SUV familie van Mercedes. Hij is bijna 8 centimeter langer geworden en de wielbasis is ook 6 centimeter toegenomen. Deze winst is vooral te merken voor de achter passagiers. Ook betekent dit dat er plaats is voor 3 volwaardige zitrijen, óók voor langere mensen. Wanneer je de derde zitrij niet gebruikt, is er een bagageruimte van 2400 liter.

Nieuw hier is de GLS 580, met 489 pk en een 4.0 V8 mild-hybride.

Verder zijn er de volgende motoren beschikbaar: Het instapmodel is de GLS 350, met een vermogen van 258 pk. Vervolgens de GLS 400 d met 330 pk en de GLS 500 met 455 pk. Het topmodel is de GLS 63 AMG met 584 pk.

Concurrenten

De concurrentie zit op het gebied van top-SUV’s natuurlijk ook niet stil. Zo zijn de Land Rover Range Rover en de BMW X7 gedegen concurrenten van de GLS-Klasse.

 

 

Occasion aanbod