Mercedes-Benz SLC-Klasse

Mercedes-Benz SLC-Klasse

Mercedes-Benz SLC-Klasse

Mercedes-Benz SLC-Klasse

Vanaf 2016 ging de SLK-Klasse verder onder de naam ‘SLC-Klasse’, tegelijkertijd kreeg het een optische en technische update. De C geeft de positie van de auto in het modellengamma aan. DE SLC valt dus in de categorie van de C-Klasse waar het onderhuids veel techniek mee deelt.

De SLC-Klasse is een instap-roadster (tweezitter) met een inklapbare stalen hardtop die zich volledig elektrisch laat bedienen (bij snelheden tot 40 km per uur). Met de kap open ervaar je het echte open-air gevoel, met de kap dicht heb je een stijlvol gelijnde coupé. Aan de buitenkant heeft de SLC een nieuwe bumper en diamond grille en de achterlichten zijn led-units. De lange motorkap, korte overhangen en brede achterpartij geven het een typisch roadster uiterlijk. Binnenin vinden we een nieuw stuurwiel en is er gebruik gemaakt van nieuwe hoogwaardige materialen in aluminium.

Uitvoeringen

Het instapmodel van de SLC-Klasse is de SLC 180 en heeft 156 pk met een 1,6 liter benzinemotor. Met dit instapmodel probeert Mercedes-Benz de SLC bereikbaarder te maken voor een grote groep kopers. De SLC 200 heeft vervolgens 184 pk. De 250 en 300 waren nooit leverbaar in Nederland, maar kun je wel importeren. De 250 heeft 204 pk en de 300 zelfs 245 pk.

De topversie is de 43 AMG, deze heeft 376 pk uit een 3,0 liter V6 biturbo en accelereert van 0 naar 100 km per uur in 4,7 seconden. Mercedes-Benz gaf het model een topsnelheid van 250 km per uur.

Zowel in de basisversies als in de luxere versies is er altijd een uitlaatgeluid aanwezig, waardoor je, ongeacht de luxe, het gevoel hebt in een sportieve auto te rijden.

Magic Sky Control

Niet nieuw, maar wel bijzonder, is het Magic Sky Control in de SLC-Klasse. Hiermee kun je het dakpaneel voorzien van glas en kun je de helderheid hiervan zelf instellen. Zonder Magic Sky Control is de helderheid te vergelijken met dat van een donkere zonnebril.

De AirScarf geeft verwarming in de hoofdsteunen, waardoor je eerder met een open dak kunt rijden wanneer het wat kouder begint te worden.

Final Edition

Helaas neemt Mercedes-Benz afscheid van de SLC-Klasse. Daarom heeft het in 2019 een Final Edition gelanceerd. Hierin zijn diverse snufjes te vinden. Op de hoofdsteunen en de hendel van de automaat is SLC-belettering te vinden. De 43 AMG is altijd gespoten in het Sun Yellow, versierd met zwarte details. Dit is een ode aan de introductiekleur yellowstone van de eerste SLK. De ander modellen van de Final Edition (180, 200 en 300) zijn ook te verkrijgen in minder spannende tinten.

Uit onze catalogus