Astra

Opel Astra

Bekijk hier het

Opel Astra aanbod

van MrWheelson.

MrWheelson

Opel Astra sinds 1991

Al bijna 30 jaar is de Astra het belangrijkste model voor Opel. In 1991 zag de eerste Astra het levenslicht en was daarmee de vervanger van de Kadett die al in 1937 op de markt kwam. Alleen al van de Astra zijn er inmiddels meer dan 10 miljoen gebouwd. Als je die allemaal op een rij kon zetten dan overbrug je een afstand van 50 maal naar de maan, en terug!

 

opel-astra-importeren-uit-duitsland-bpm-mrwheelson-voorwiel

Mini Insignia

De Astra deelt inmiddels steeds meer technieken met de grote broer, de Insignia. Dit is een trend die je bij veel andere merken ziet. Nieuwe technieken worden vaak eerst voor de topmodellen ontwikkeld, waarna ze ook hun weg vinden naar de volume modellen. Hier hebben veel uitvoeringen van het nieuwste model Astra bijvoorbeeld de verkeersbordenherkenning, automatische noodrem en de regelbare schokbrekers aan de Insignia te danken. Zelfs de eenvoudigste Astra K (vanaf 2015) heeft altijd 5 deuren, er zit standaard airconditioning in, hij heeft elektrische ramen aan de voorzijde (achterin mag je nog wel slingeren), een USB aansluiting voor de radio en een 1.0 turbomotor met minimaal 105 pk.

Het aantal carrosserievormen waarin de Astra leverbaar is, is gelukkig wel een stuk groter dan bij zijn grotere broer. Naast de stationcar (Tourer) en hatchback uitvoering, kun je de Astra in verschillende generaties ook krijgen als coupé (GTC) en zelfs als cabriolet. Deze laatste wordt echter op de markt gebracht onder een eigen modelnaam; de Cascada.

opel-astra-importeren-uit-duitsland-bpm-mrwheelson-navigatie

OPC

Wat de M serie is voor BMW en AMG voor Mercedes, dat is OPC voor Opel. Ook de Astra is in enkele generaties leverbaar als OPC. Deze letters staan voor Opel Performance Center, het team dat zich bezighoudt met sportieve prestaties en uitstraling van de Opel line up. Sportieve uitvoeringen van de Astra waren al sinds de introductie beschikbaar. Het begon allemaal met de Astra GSi, in de eerste basis uitvoering voorzien van een 2.000 cc benzinemotor. Toen nog goed voor 115 pk, een topsnelheid van 195 km/u en een 0-100 tijd van 9,5 seconden. Dat is heel wat anders dan de prestaties van de Astra GTC 2.0 Turbo OPC die van 2012 tot 2017 nieuwe leverbaar was. De haalt uit eenzelfde 2.000 cc motor, nu voorzien van turbo, 280 pk, heeft een topsnelheid van 250 km/u en sprint in 6 seconden van 0-100 km/u.

opel-astra-importeren-uit-duitsland-bpm-mrwheelson-airco

Zwaar bevochten

Het C segment, het type voertuig dat in Europa als ‘normaal’ wordt beschouwd, is e een erg druk segment. Bijna elk merk wil graag een graantje meepikken van het volume dat hier wordt gerealiseerd. Naast de Astra zijn vanuit Duitsland ook de Volkswagen Golf, Audi A3, Mercedes A klasse en BMW 1 serie actief in dit segment. Vanuit Japan zijn de Toyota Auris, Corolla een alternatief, maar bijvoorbeeld ook de hogere Nissan Qashqai zou je voorkeur kunnen hebben. De Franse Peugeot 308 en Citroën C4 zijn ook het overwegen waard.

opel-astra-importeren-uit-duitsland-bpm-mrwheelson-stuur

Als een ster

Wist je trouwens dat Astra een regelmatig voorkomende meisjesnaam is in Schotland? Het staat voor liefde en ‘als een ster’. Dat de Astra de opvolger is van de Kadett is ook goed te zijn aan de code waarmee de serie wordt aangegeven. De Kadett startte in 1962 met de A en eindigde in 1993 met de Kadett E serie. De Astra nam daarna het stokje over en startte met de F serie. In 2010 werd de J serie op de markt gebracht en in 2015 stond de eerste Astra van de K serie op in de showroom.

opel-astra-importeren-uit-duitsland-bpm-mrwheelson-interieur