Opel Meriva MrWheelson

Opel-Meriva-MrWheelson

MrWheelson heeft veel keus.

De Opel Meriva is veelzijdig en verassend compleet

MrWheelson

Opel Meriva, hoge instap en veel ruimte

Begin jaren ’00 verloor Opel veel autorijders die op zoek waren naar een hogere instap, en die niet voldoende budget hadden voor een Opel Zafira, aan de concurrentie. Toen is besloten zowel de compacte Opel Agila als de medium size Opel Meriva te bouwen. Waar bij de Agila de samenwerking werd gezocht met Suzuki (Wagon R), werd besloten om voor de Opel Meriva de Corsa als basis te nemen. Het resultaat was een mid-MPV met een prettige instap, goed overzicht op de weg en verrassend veel ruimte voor de passagiers en bagage.

opel-meriva-mrwheelson-superdeal-garantie-zorgeloos

Opel Meriva import

De Meriva heeft Opel geen windeieren gelegd, inmiddels zijn er namelijk al meer dan 65 duizend verkocht in Nederland. Van de Opel Meriva modellen die in Nederland rondrijden is ongeveer 1 op de 5 niet nieuw geleverd hier. Die zijn namelijk als jonge occasion naar ons land gehaald. Waarom zou je dat doen? Met name in Duitsland zijn er enorme aantallen van de Meriva verkocht, daardoor heb je een enorme keuze. Ook zijn deze, door het ontbreken van aanschafbelasting (BPM) vaak een stuk completere uitgevoerd dan de Nederlandse exemplaren.

opel-meriva-turbo-mrwheelson-veel-opties-ruime-keuze

De nieuwe Opel Meriva

De kreet ‘nieuwe Opel Meriva’ heeft drie keer in de autobladen gestaan. Zo’n 5 jaar na de introductie in 2003 voor het eerst, daarna in 2010 en in 2014 nog een keer. Inmiddels is de Meriva niet meer nieuw leverbaar. Er is gekozen voor een nieuwe crossover in plaats van een midi MPV. De Opel Meriva is opgevolgd door de Opel Crossland X. Wij zijn benieuwd of de Crossland de verkoopaantallen van de Meriva kan gaan benaderen. Daarvan werden er de eerste jaren na de introductie zo’n 6 a 7 duizend per jaar verkocht. De laatste jaren bleef dat aantal net onder de 2 duizend stuks per jaar hangen.

opel-interieur-mrwheelson-stuurwiel-garantie

Concurrenten Opel Meriva

Als je op zoek bent naar een Opel Meriva dan zou je dus ook kunnen kijken naar de Crossland X, maar ook de concurrentie heeft niet stilgezeten. De Citroen C3 Picasso, Peugeot 2008, Kia Venga, Ford B-Max, Hyundai ix20 en Nissan Note kunnen de concurrentie goed aan.