Peugeot 308 occasions vanuit Europa naar uw oprit

Peugeot 308 occasions vanuit Europa naar uw oprit

MrWheelson is een ster in het vinden van de mooiste Peugeot 308 occasions van Europa.

MrWheelson

Peugeot 308, sterk nummer in C segment

Het C segment is het onderdeel van de automotive markt waar de flinke aantallane te scoren zijn. Vroeger maakten de Volkswagen Golf en Opel Astra de dienst uit, tegenwoordig komt de concurrentie uit alle hoeken. De Hyundai i40 is inmiddels een succesnummer, maar ook de Peugeot 308 kan goed meekomen. Maar de lat ligt hoog en de C segment rijder is verwend. Dus je zult qua uitrusting en looks flink je best moeten doen. De Peugeot 308 laat zien dat een aantrekkelijke prijs gepaard kan gaan met fraai design en een, zoals we van de Fransen gewend zijn, heerlijke stoelen.

 

peugeot-308-velg-importeren-grijs-mrwheelson

CO2 uitstoot is bepalend

Als je in dit segment succesvol wilt zijn zul je ervoor moeten zorgen dat je een zuinige motor hebt. Het zorgt voorlagere brandstofkosten van de bestuurder, meer comfort (minder vaak tanken), lagere bijtelling en een gunstige nieuwprijs. Doordat Peugeot met BMW samenwerkt voor de motoren zit dit wel goed bij de peugeot 308.

Een motor die je nu veel ziet in de recente Peugeot 308 modellen is de 1.200 cc 3 cilinder motor die een fraaie 130 pk kan leveren. Je hoort hem wel goed, maar de prestaties zijn geweldig.

peugeot-308-sportstuur-multifunctioneel-importeren

308 ooit ook als 3 deurs en cabriolet

De 308, die een opvolger is van de Peugeot 307, heeft inmiddels ook alweer een aantal facelifts achter de rug. Drie om precies te zijn. De 2017 Peugeot 308 is leverbaar als 5 deurs hatchback en als stationwagon (SW). De productie van de driedeurs versie is in 2010 gestopt, de 308 Cabriolet (CC) was van 2009 tot 2014 leverbaar. De 308 is leverbaar in verschillende uitrustingsniveaus. De Access, Active, Allure en Blue Lease (Executive)(Premium) badges zijn te vinden op de 308. De sportmodellen herken je aan de GT en GTi badge. Qua motoren heb je de keuze uit de PureTech, de e-THP benzine en de BlueHDi diesel uitvoeringen.

peugeot-308-velg-importeren-grijs-mrwheelson-1