Renault Espace, lekker veel ruimte

Renault Espace, lekker veel ruimte

Ruim Renault Espace aanbod uit heel Europa. Scherpe prijzen, complete uitrusting. Door MrWheelson.

MrWheelson

Espace, al 10 generaties top

Zo'n 35 jaar geleden was Renault baanbrekend bezig met de introductie van de Espace. Het was de eerste Europese MPV, oftewel Multi Purpose Vehicle. De auto was niet alleen baanbrekend door de volledig nieuwe carrosserievorm, maar ook door het toepassen van lichte materialen om te zorgen dat de auto niet te zwaar werd. Inmiddels zijn er al 10 verschillende versies gebouwd van de Renault Espace. Elke 3 tot 4 jaar was het tijd voor een facelift of rigoureuze verbouwing van het concept. In zowel 1997 als in 2015 werd de auto van de bodem af opnieuw ontworpen, en niet zonder succes!

renault-espace-koplampen-2015-zwart-import

Geen Grand Espace meer

Met de introductie van de nieuwe Renault Espace in 2015 is de Grand Espace komen te vervallen. De Espace is nu leverbaar met een 200 pk 1.618 cc 4 cilinder turbo benzine motor, er is ook een benzine uitvoering met 225 pk, die is gebasseerd op een 1.798 cc turbo motor. Deze laatste kan in 7,6 seconden naar de 100 km/u sprinten en heeft een topsnelheid van 224 km/u. Met deze sprint is die zelfs sneller dan een Ferrari 206 Dino GT uit 1968.

Als je gaat dieselen dan heb je de beschikking over een 130 of 160 pk diesel motor. Die heeft een topsnelheid van 191 respectievelijk 202 km/u.

renault-espace-interieur-importeren-duitsland-of-frankrijk-bpm

Uitrusting Renault Espace

Als je keuze op een Espace is gevallen dan begint de zoektocht naar de juiste uitrusting. De basis uitvoering staat bekend als de Expression, vanaf daar gaat het omhoog via de Zen, Intens naar de Limousine. De Initiale Paris is de meest luxe uitvoering met o.a. lederen bekleding, achteruitrijcamera, DAB radio, navigatie, LED koplampen en roofrails.

renault-espace-mrwheelson-interieur-derde-zitrij