Europees Subaru occasion aanbod van MrWheelson

Subaru

De Subaru van jouw dromen staat bij MrWheelson.

Gegarandeerd.

MrWheelson

Subaru; boxer en AWD

De Subaru modellen staan bekend om hun betrouwbaarheid, boxertechniek en vierwielaandrijving. Deze combinatie zorgt ervoor dat er veel liefhebbers zijn voor deze auto’s. Mocht je op zoek zijn naar een goede caravantrekker met een hoge instap dan heeft Subaru waarschijnlijk wel een auto die aan jouw eisen voldoet. Modellen zoals de Forester zijn verantwoordelijk voor het degelijke imago van Subaru. Dit model is al dik 20 jaar op de markt en inmiddels in zijn derde generatie. De hoogtijdagen van Subaru waren eind jaren ’80 en begin jaren ’90. Toen wist Subaru rond de 5 duizend auto’s per jaar nieuw te verkopen. Inmiddels is het een nichemerk met 600 tot duizend nieuwe registraties per jaar.

subaru-stuur

Al 60 jaar sterk

In 1958 kwam de eerste Subaru op de markt, de Subaru 360. 14 jaar later werden de eerste Subaru modellen op de Nederlandse markt gebracht. Inmiddels heft het merk meer dan 8 miljoen auto’s geproduceerd. De eerste jaren als zelfstandig onderdeel van Fuji Heavy Industries, later werd de samenwerking gezocht met General Motors en Toyota. De productie van de Subaru modellen wordt inmiddels verzorgd door Toyota dochter Daihatsu. In 2012 werd ervoor gekozen geen kleine auto’s meer als Subaru op de markt te brengen. Wel zuur voor Nederland aangezien juiste de kleine Subaru modellen hier populair waren. De kleine Mini Jumbo en Justy staan in Nederland namelijk op plek 1 en 2 van de meest verkochte Subaru modellen in Nederland.

subaru-logo-sneeuw

Samenwerking Toyota en Subaru

De samenwerking met Toyota is goed te zien in de Subaru BRZ. Deze fraaie coupe is zowel als Toyota GT86 als Subaru BRZ op de markt gebracht. En ook deze is voorzien van een boxermotor. Het voordeel van het toepassen van een boxermotor is het feit dat deze een erg laag zwaartepunt heeft. Daardoor komt ook het zwaartepunt van de auto lager te liggen en de auto een betere wegligging heeft. Toyota is samen met Porsche een van de weinige merken die deze techniek nog steeds toepassen. Enkele iconen uit de autogeschiedenis die ook voorzien waren van een auto met boxertechniek zijn Volkswagen Kever, Citroën 2CV en de Daf 33. Minder bekend zijn de Lancia Flavia, Chevrolet Corvair en Alfa Romeo 33.

subaru-brz

Rally successen

Het modellenprogramma van Subaru bestaat momenteel uit de al genoemde BRZ coupé, de Impreza, Levorg, Outback en sportuitvoering WRX. Daarnaast zijn de crossovers XV en Forester populair. De WRX heeft zijn roots in de rally wereld. Auto’s zoals de Subaru Impreza WRX STi 555 wisten van 1995 tot 1997 in hun blauw met goud/geel kleurstelling jarenlang de rally events te domineren. Bekende coureurs uit die tijd waren Colin McRae en Carlos Saintz.

subaru-impreza-blauw-voorzijde

Subaru logo

In het logo van Subaru zijn 6 sterren te zien, wel beetje vreemd aangezien het logo is gebaseerd op het sterrenlichaam de Zevengesternte oftewel de Pleiaden. In dit sterrenbeeld zijn 7 sterren aanwezig, 1 hiervan is echter alleen met een heel goede telescoop zichtbaar vandaar dat in het Subaru logo 6 sterren zichtbaar zijn.

subaru-logo-sneeuw-1