Tesla Model S

Tesla Model S

Al bijna een decennia op de weg te zien

En dan denk je dat kan nooit, dat de Tesla model S al bijna 10 jaar bestaat. Toch is het echt waar. In juni 2012 kwam de Tesla model S voor het eerst op de markt in de Verenigde Staten. Oftewel in 2022 dan is de model S echt al tien jaar verkrijgbaar. Nadat de model S in de Verenigde Staten op de markt kwam, hebben wij als Europeanen nog wel een jaar moeten wachten. In augustus 2013 was namelijk de eerste uitlevering naar Europa.
Maar nog niet zo heel lang geleden heeft de Tesla model S wel een facelift ondergaan. In 2016 vond Tesla het tijd worden dat de model S in een nieuw jasje werd gestoken. De grootste verandering die je als eerst op zou vallen aan de ‘nieuwe’ model S, is het neusje. Bij de oude model S zit er aan de voorkant een zwarte plaat, die als voorgril speelt. Na de facelift heeft Tesla besloten om deze weg te laten en de koplampen iets strakker te maken. Hierdoor lijkt deze ‘nieuwe’ model S een stuk moderner en gestroomlijnder.

Uitvoeringen

De Tesla model S heeft zeven verschillende uitvoeringen: model S 60, model S 75, model S 75D, model S 100D, model S P100D, model S Long Range, model S Performance. Deze verschillende uitvoeringen zijn weer onderverdeeld in drie hoofd uitvoeringen. Het instap model van de Tesla model S is de 75D, deze uitvoering beschikt over een 75 kWh batterij en heeft een bereik van ongeveer 490 km. Als je net iets meer wil dan het instap model, dan kun je gaan voor de model S 100D. Deze uitvoering beschikt over een 100 kWh batterij en heeft een bereik van ongeveer 632 km. De laatste mogelijkheid is de Tesla model S P100D. Deze beschikt ook over een 100 kWh batterij en de bereikbaarheid is wel iets minder dan de uitvoering hiervoor, namelijk 613 km. Maar deze uitvoering heeft wel de snelste acceleratie van alle drie de uitvoeringen, hij gaat namelijk van 0 naar 100 km/h in 2,7 seconden. Ga je dus voor snelheid of bereikbaarheid?

Alle informatie voor de elektrische auto liefhebber

Als je een echte elektrische auto liefhebber bent, dan zijn er altijd een paar punten die je graag wilt weten voor je een elektrische auto koopt. Deze punten worden hier even voor je op een rijtje gezet. Wel moet je er rekening houden met dat deze meeste punten alleen gelden als je rijdt onder de aller beste omstandigheden. Denk hierbij aan je rijstijl, het soort wegdek waar je op rijdt, welke uitvoering van de model S je hebt en hoe oud de accu is. Zo heeft de snelste model S een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 2,6 seconden. Hiermee heeft de model S de snelste acceleratie van alle productiesedans. Het hoogste bereik wat je zou kunnen halen met de juiste model S is 610 km, volgens Tesla. De topsnelheid die de Tesla model S kan halen is 261 km/h. Als we het dan nu even gaan hebben over het opladen van je model S, dan kan dit bij een Supercharger van Tesla echt heel snel. Binnen 15 minuten is je model S alweer opgeladen voor een bereik van 214 km.

De model S biedt optimale bescherming

De Tesla model S is gebouwd om optimale bescherming te bieden bij een aanrijding. Dit komt door de stevige structuur en de manier hoe het batterijpakket is gemonteerd op de bodem. Door het batterijpakket is het namelijk heel erg moeilijk om je Tesla over de kop te laten gaan. Daarnaast beschikt de Tesla model S over technische snufjes die het rijden in een Tesla een stuk veiliger maken. Zo beschikt hij over camera’s aan alle kanten van de auto, hierdoor heb je 360 graden zicht rondom de auto. Ook heeft hij een camera die 160 meter voor zich uit kan kijken en jou daarmee een beeld kan geven van andere objecten verder op de weg. Naast deze verschillende camera’s heeft de model S 12 ultrasensoren, die helpen bij het inparkeren. En andere voertuigen detecteert en daarbij een aanrijding kan voorkomen. Naast al deze veiligheidsmaatregelen die Tesla heeft toegepast op de model S, beschikt hij ook nog over 804 liter bagageruimte, voor degene die zo veel mogelijk mee wilt nemen.

Beschikbaar voor importeren

Tesla Model S 75

Tesla Model S 75

  • 2017
  • 47910 km
  • 319 pk
  • Elektrisch
  • Automaat
€ 60.123 Leasen vanaf € 819

rijklaar prijs

Tesla Model S 90D

Tesla Model S 90D

  • 2016
  • 47820 km
  • 421 pk
  • Elektrisch
  • Automaat
€ 71.155 Leasen vanaf € 969

rijklaar prijs