Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg

Drie generaties Touareg

Voor de Volkswagen Touareg zoals wij deze nu kennen, waren er nog twee eerdere generaties. Dit is dus alweer de derde generatie Touareg van Volkswagen. De eerste generatie Touareg kwam uit in 2003. Volkswagen kwam samen met Porsche met het Volkswagen 7L-platvorm, om hier nieuwe SUV’s op te gaan bouwen en zo mee te gaan in de opkomst van de SUV’s. Samen hebben ze hier de Touareg en de Cayenne opgebouwd. Later heeft ook Audi zich hierbij aangesloten en heeft op dit platvorm de Q7 gebouwd. De Volkswagen Touareg kreeg in 2007 een facelift, hierbij is de Touareg gewijzigd op ongeveer 2300 punten. Na 2010 was het afgelopen met de eerste generatie Touareg, want in 2010 kwam de tweede generatie uit.
Het type 2 Touareg uit de tweede generatie kwam uit in 2010, om precies te zijn hebben we hem voor het eerst mogen zien op 10 februari. Ten opzichte van de eerste generatie Touareg was deze 4 cm gegroeid en 200 kilo lichter. In 2014 kreeg de tweede generatie Touareg ook een facelift. Zo kreeg deze Touareg een ander front, deze moest gaan lijken op het front van de Volkswagen Passat B8. Deze Volkswagen kwam pas later dat jaar op de markt. Op het gebied van het interieur hebben er maar een paar subtiele aanpassingen plaats gevonden.

De nieuwste Touareg

De tweede generatie van de Touareg is nog steeds in productie, maar de derde generatie is ook al op de markt. De derde generatie Touareg hebben we voor het eerst mogen bewonderen in maart 2018 en later in 2018 kwam hij ook daadwerkelijk op de markt. Net zoals de voorgangers van de Touareg 3 deelt hij het platvorm met de nieuwe generaties van de Audi Q7 en de Porsche Cayenne. Maar dit jaar hebben zich ook een paar nieuwe auto’s erbij gevoegd, namelijk de Bentley Bentayga en de Lamborghini Urus.
In het begin werd de derde generatie Touareg alleen nog maar geleverd met V6 dieselmotoren, pas in het begin van 2019 werd daar de V6 benzinemotor aan toegevoegd. Later in 2019 werd het motor aanbod nog verder uitgebreid met onder andere de V8 TDI.

Kies welke uitvoering het beste bij jou past

Volkswagen vindt het erg belangrijk dat iedereen auto heeft die bij hem of haar past, daarom kun je ook bij de Touareg weer kiezen uit de verschillende uitvoeringen. Houd je bijvoorbeeld van een auto die niet alleen luxe is, maar ook luxe uitstraalt. Dan is de Touareg Elegance misschien wel wat voor jou! Deze uitvoering van de Touareg heeft bijvoorbeeld lederen comfortstoelen en chromen sierlijsten rondom de ramen aan de buitenkant. Daarnaast geeft het interieur een lekker fris gevoel door de grijs en zwart tinten in combinatie met geborsteld staal. Een echte elegante auto kun je dus wel zeggen!
Als je opzoek bent naar de elegantie van de Touareg Elegance, maar ook graag een robuuste uitstraling in je auto terug wilt vinden. Neem dan is een kijkje in Touareg Atmosphere. Deze auto heeft net zoals de Elegance prachtige chromen sierlijsten rondom de ramen, maar beschikt ook over houten elementen in het interieur. En met de lichtbruine lederen stoelen wordt de Touareg Atmosphere helemaal afgemaakt en straalt hij een echt robuust, luxe en exclusiviteit uit. Ook lekker luxe is de Volkswagen Touareg Executive met zijn prachtige bekleding.
En dan als laatste is er ook nog de Touareg R-Line, deze auto is een echte combinatie van klasse en sportiviteit. Deze Touareg beschikt over de R-Line bumpers, extra grote lichtmetalen velgen en brede wielkasten. Het interieur gaat ook mooi mee in deze sportieve uitstraling, met een zwarte dak hemel en zwartlederen R-Line bekleding. Dit allemaal samen maakt de Touareg R-Line een van de meest sportieve SUV’s van Volkswagen. Als alternatief is er ook een Sport uitvoering van de Touareg.

Wist je dit al over de Touareg

De Volkswagen Touareg beschikt over veel verschillende opties, waar je zelf de beslissing neemt of je deze in je auto wilt of niet. Maar veel van deze opties zijn niet de alledaagse opties, we praten hier echt over de auto van de toekomst. Zo kun je ervoor kiezen om comfortstoelen in je Touareg te zetten en dan zelf met eventuele Stone Massage. Op deze manier ervaar je pas echte comfort in je auto en ben je nog nooit zo uitgerust aangekomen op je bestemming. Een andere optie waar je voor kunt kiezen is de Night Vision, zo kun je zelf in het donker goed zien of er iets oversteekt en kun je dus eerder ingrijpen om ongelukken te voorkomen. En dan heb je nog de optie voor Head-Up-Display, dit is pas echt een optie uit de toekomst. Als je er voor deze optie kiest in je Touareg, dan blijven vanaf nu altijd je ogen op het wegdek. De Touareg projecteert dan namelijk de belangrijkste informatie op je voorruit. Zo kun je zonder je ogen van de weg af te halen zien hoe hard je gaat en waar je volgens de navigatie heen moet.
Naast al deze verschillende opties heeft de derde generatie Touareg ook nog een paar merkwaardige weetjes die er standaard opzitten. Zoals de meedraaiende achterwielen, dit zorgt ervoor dat je bij een lage snelheid extra wendbaar bent. Ook heeft de derde Touareg 100 Liter meer bagageruimte dan zijn voorganger, maar is hij wel 100 kilo lichter!

Occasion aanbod