Volvo V90

Volvo V90

2016, V90

2016, het jaar waarin iedereen de straat op ging om Pokemon Go te spelen, het jaar waarin Max Verstappen doorbrak en het jaar waarin we kennis maakten met de VR-bril. 2016 is natuurlijk nog niet zo heel lang geleden, maar dit was ook het jaar van de Volvo V90. Volvo kwam namelijk met deze nieuwe stationwagon als opvolger van de V70 en hierdoor hebben we een nieuw topmodel onder de stations op de markt. De Volvo V90 is de derde variant in de 90 familie, opgevolgd door een andere variant van de V90, namelijk de V90 Cross Country.

960 Estate

In 2016 kwam de Volvo V90 uit zoals we die nu kennen, maar was dit wel de eerste? In 1997 werd namelijk de 960 Estate uit de productie gehaald en werd vervangen voor de V90. Eigenlijk was dit precies dezelfde auto alleen dan onder een andere naam. Dit was voor de naam V90 helaas maar tijdelijk, want ook de productie van deze auto onder de naam V90 stopte er mee. Tot 2016 hebben we de naam V90 dan ook niet meer voorbij zien komen, maar hij heeft een goede comeback gemaakt met zijn prachtige elegante uitstraling.

Safety first

De Volvo V90 is een veilige auto voor jou en alle passagiers. Bij Volvo draait namelijk alles om het produceren van degelijke, veilige en betrouwbare auto’s. Het is dan ook de missie van Volvo om er alles aan te doen dat niemand overlijdt of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo.

Ook bij de nieuwe Volvo V90 hebben ze weer aan alles gedacht om deze auto zo veilig mogelijk te maken. Zo vormt het ultra sterke boronstaal een veiligheidskooi om de inzittende heen en zijn de veiligheidsgordels uitgerust met automatische aanspanners en ladingbeperkers.

Daarnaast kijkt de Volvo V90 altijd met je mee in het verkeer, want ook deze serie van de Volvo is uitgerust met City Safety. Met deze functie kan de V90 soms sneller gevaar zien aankomen en kan je hier dan voor waarschuwen. Op het moment dat je zelf niet reageert, doet de V90 dat uit zich zelf! Hoe gaaf en innovatief is dat?

Zweedse vakmanschap

De Volvo V90 is nou wat ze noemen echte Zweedse vakmanschap, deze auto straalt echt pure luxe uit. Het interieur van de V90 is een combinatie van luxueuze materialen met een strak design. En met de grote bagageruimte is dit niet alleen een auto om luxe mee uit te stralen, maar ook de auto om iedereen van mee te laten genieten, waar je dan ook heen gaat.

Keuze genoeg

Wat je wensen ook mogen zijn, de Volvo V90 heeft het! Zo heeft de V90 namelijk meerdere uitvoeringen, elke uitvoering is natuurlijk voorzien van de intuïtieve premium technologie zoals je deze van Volvo gewend bent. Zelf hoef je dan alleen nog maar te kiezen welke stijl er bij jou past; pure luxe, sportiviteit of het avontuurlijke.
De V90 heeft de volgende uitvoeringen:

-        Momentum Pro (premium)

-        R-design (sport)

-        Business Sport (sport)

-        Business Luxury (luxury)

-        Inscription (luxury)

-        Cross Country (Adventure)

Qua motorisering kun je kiezen uit de volgende benzine/hybride versies: T4, T5, T6 en T8. En deze diesel versies: D3, D4 en D5.

Beschikbaar voor importeren

Volvo V90 AWD D4 Geartronic

Volvo V90 AWD D4 Geartronic

  • 2019
  • 7620 km
  • 190 pk
  • Diesel
  • Automaat
€ 62.975 Leasen vanaf € 735

o.b.v. Full Service prijs (rijklaar afgeleverd)

Volvo V90 D4 R-Design

Volvo V90 D4 R-Design

  • 2019
  • 13850 km
  • 190 pk
  • Diesel
  • Automaat
€ 53.447 Leasen vanaf € 619

o.b.v. Full Service prijs (rijklaar afgeleverd)