Alfa Romeo, Italiaanse passie op 4 wielen

Alfa Romeo, Italiaanse passie op 4 wielen

MrWheelson haalt graag de

Alfa Romeo occasion

van jouw keuze naar Nederland.

MrWheelson

Passie op 4 wielen

Passie op vier wielen. Dat is waar Alfa Romeo voor staat. Je neemt een beetje Italiaans design, een kopje Italiaanse espresso, een Italiaans maatpak en een paar mooie Italiaanse lederen schoenen samen en je combineert het met Maserati, Ferrari en Fiat. Het resultaat is een mooie glimmende bolide met de merknaam Alfa Romeo op de achterzijde. Het begon in 1910 met de anonieme autofabriek in Lombarda, oftewel ‘Anonima Lombarda Fabbrica Automobili’. Het is, samen met Fiat, Lancia, Abarth, Maserati, Chrysler Chrysler, Dodge en Jeep nog steeds onderdeel van de Fiat Groep,

 

alfa-romeo-4c

Italiaans design

Hoewel Alfa Romeo het vaak alleen van de looks en rijgedrag te moeten hebben is het bedrijf altijd bijzonder innovatief geweest. Het merk liep voorop met het toepassen van elektronische injectie, variabele kleptiming, remschijven zowel voor als achter, ontwerpen met CAD/CAM systemen, boordcomputer, common rail diesel techniek en het toepassen van robots tijdens de productie.


Italiaans design is niet alleen te vinden in maatpakken en mooie tassen, ook in de Italiaanse auto’s is dit terug te vinden. Ontwerpers die hier bij Alfa Romeo aan bijgedragen hebben zijn Bertone, Giugiaro, Zagato en Pininfarina.

alfaromeo-junior-klassiek-2

Jarenlang hadden de Alfa Romeo bijna allemaal cijfers als modelnaam. Bij de echte Alfa Romeo kenner zullen de volgende nummers fraaie beelden oproepen: 33, 75, 164, 155, 164, 166 en 159. Ook worden er echte namen gebruikt zoals de Alfetta, de Sud, Giulietta en Giulia. Er zijn ook mooie exotische modellen op de markt gebracht met de namen 4c, 6c en 8c.

 

2016-alfa-romeo-4c-coupe

Merken