Autofinanciering

Financiering van je geïmporteerde auto

Autofinanciering

Autofinanciering

Verliefd zijn is leuk! Een onbereikbare liefde niet. Met MrWheelson proberen we jouw dromen te verwezenlijken. Een autofinanciering kan daarbij helpen. Daarmee zorg je ervoor dat de investering die gepaard gaat de aanschaf van een fraaie auto wordt vertaald in betaalbare maandelijkse bedragen. Eigenlijk is een auto financiering een vorm van omgekeerd sparen.

We weten allemaal hoe lastig het is om maandelijks wat geld opzij te zetten voor leuke dingen of je oude dag, maar de maandelijkse kosten van bijvoorbeeld de hypotheek of ziektekostenverzekering worden ongemerkt afgeschreven. Zo werkt het ook met een autofinanciering. Zodra de aanschaf een feit is en de auto vol trots staat te glimmen op je favoriete parkeerplek, wordt er automatisch maandelijks een bedrag afgeschreven voor de investering, rente en aflossing.

 

Autofinanciering importauto

Door een autofinanciering te gebruiken om een importauto te kopen combineer je zowel de voordelen van het importeren van een auto als de voordelen van een autofinanciering. Het afsluiten van een autofinanciering voor een importauto kan echter wel lastig zijn. Gelukkig heeft het team van MrWheelson hier veel ervaring mee. MrWheelson schiet de auto voor en regelt een autolening van een Nederlandse autofinancieringsmaatschappij. MrWheelson kan zelfs jouw huidige auto inruilen waardoor je alles op een plek kunt regelen. En dat allemaal online!

Voordelen van autolening

Het voordeel van een autolening is dat je ineens een bedrag ter beschikking krijgt om jouw droomauto te kunnen betalen. Op die manier kun je het spaargeld dat je al bij elkaar hebt gebracht gebruiken voor onvoorziene uitgaven. Dat geld wat je opzij hebt gezet kun je bijvoorbeeld gebruiken als de wasmachine stuk gaat. Door geld te lenen worden ineens heel andere auto’s bereikbaar.

Voordelen van een jongere auto

Door een geldbedrag te lenen voor de aanschaf van een auto kun je ervoor kiezen om een jongere auto te gaan rijden. Door deze investering in een auto te doen die nog niet zo oud is heb je tal van voordelen.

 • Reparaties en garantie
  Een jongere auto zal minder snel stuk gaan en vaak met garantie geleverd worden, hierdoor kom je niet snel voor onvoorziene uitgaven te staan.
 • Investering en restwaarde
  Door geld uit te geven aan een jongere auto doe je vaak een betere investering dan dat je jouw laatste geld uitgeeft aan een oude bak die over een paar jaar naar de sloop kan. Deze jongere auto heeft namelijk nog een leuke restwaarde als je hem netjes onderhoud en hem over een paar jaar weer wegdoet.
 • Veiligheidsvoorzieningen
  Door voor een jonger exemplaar te kiezen heb je ook de beschikking over veel meer veiligheidsvoorzieningen. De ontwikkelingen gaan snel op het gebied van veiligheid. Niet alleen de kreukelzones worden steeds beter en sterker, ook heb je tal van elektronische veiligheidsvoorzieningen. Aan het einde van de vorige eeuw waren zaken als airbags, startonderbreking en ABS vaak als standaard, tegenwoordig kun je voorzieningen tegenkomen zoals ‘Nightview’, ‘AttentionAssit’, ‘LaneAssist’ en een automatische cruise control die vanzelf stop als er obstakels zijn.
 • Milieu
  De gemiddelde CO2 uitstoot is de afgelopen jaren enorm afgenomen. Een jaar of 15 geleden stootte een auto al snel 200 gram co2 uit, hybride modellen van tegenwoordig duiken makkelijk onder de 50 gram. Ga je voor een volledig elektrische auto dan stoot je zelfs helemaal geen co2 meer uit tijdens het rijden.
 • Zuiniger
  Doordat moderne motoren beter zijn voor het milieu verbruiken zo doorgaans ook stukken minder brandstof. Dit komt niet alleen door de technologische ontwikkelingen rondom de motor, er wordt ook veel voordeel behaald door gewicht te besparen en bijvoorbeeld banden te gebruiken met een lagere afrolweerstand. Dit kan zomaar een paar tientjes brandstof in de maand schelen.
 • Design
  Niets ontwikkeld zich zo snel als design. Elk jaar zijn er weer nieuwe designstromingen te zien op de cat walks in New York en Milaan. Ook het design van auto’s is aan verandering onderhevig. Door de autolening te gebruiken om een jongere auto te kopen ben je qua autodesign weer helemaal van deze tijd en rijdt je niet in een oud gebakje.
 • Onderhoud
  Moderne auto’s hebben vaak veel minder onderhoud nodig. Steeds meer merken laten de standaard jaarlijkse onderhoudsbeurt vervallen, de auto geeft zelf aan wanneer de olie ververst moet worden. De onderhoudsintervallen zijn de afgelopen decennia dan ook opgelopen van elke 10 duizend kilometer naar 30 of zelfs 60 duizend kilometer.
 • Opties en accessoires
  Moderne auto’s hebben steeds meer handige elektronische snufjes zoals 3D navigatie met bird-view, maar ook handige tools om je telefoon aan de auto te koppelen zoals Apple Car Play en connectiviteit voor je telefoon met Android systeemsoftware.

Zoals je ziet kan een auto financiering helpen om een completere, veiligere en milieuvriendelijkere auto te gaan rijden. Het lenen van geld voor de aanschaf van een auto is daardoor een serieuze optie geworden voor diegene die alle opties goed op een rijtje zet.

occasion-abarth-importeren

Autolening Wiki

Als je bezig bent met het oriënteren op een autofinanciering dan kun je verschillende termen tegenkomen. We zetten enkele termen op een rij die je tegen kunt komen.

 • Rente autofinanciering
  De vergoeding die je betaald voor het lenen van geld noem je rente. Dit wordt vaak uitgedrukt in een percentage van het openstaande bedrag.
 • Looptijd autofinanciering
  De looptijd van een lening, hoe lang een financiering duurt, wordt uitgedrukt in maanden. Een looptijd van een jaar of vijf is heel gebruikelijk.
 • Slotsom
  Je kunt ervoor kiezen om een autolening naar € 0 af te lossen. Dit betekend dat je aan het einde van de looptijd, en na het betalen van het laatste maandbedrag, geen eindbedrag meer hoeft te betalen. Een alternatief is dat je aan het einde van de looptijd nog een slotsom moet betalen. Gebruikelijk is bijvoorbeeld een bedrag van 20% van de aanschafprijs na een looptijd van 60 maanden. Het voordeel hiervan is dat je daardoor maandelijks een lager bedrag betaald. Het is wel belangrijk dat de slotsom altijd lager ligt dan de waarde van de auto op dat moment.
 • Vaste en variabele rente
  Let er bij het afsluiten van een autolening op of de rente van de lening gedurende de looptijd vast staat of dat die kan door de financieringsmaatschappij naar boven of beneden bijgesteld kan worden.
 • Boetevrij aflossen lening
  Er zijn verschillende vormen van autofinancieringen. Informeer gerust of er een mogelijkheid bestaat om de lening boetevrij af te lossen gedurende de looptijd.
 • Financial lease
  Als je als ondernemer ingeschreven staat dan kan een financial lease overeenkomst een optie zijn. Dan sluit je de lening af op je bedrijf met je nieuwe auto als onderpand. In het financial lease bedrag zit zowel de investering, aflossing, afschrijving als rente inbegrepen.
 • Operational lease
  Ook deze vorm van lease is alleen mogelijk als je als ondernemer actief bent. Full operational lease is een vorm van huren waarbij ook onderhoud, banden en verzekering inbegrepen is. Netto operational lease lijkt meer op financial lease, met als verschil dat de auto niet op de balans komt.
 • Private lease
  De private lease is een leasevorm die geschikt is voor consumenten. Hierbij worden alle maandelijkse kosten, behalve de brandstof, parkeerkosten en bekeuringen, in een vast maandbedrag verwerkt. Dit in tegenstelling tot een autofinanciering waarbij alleen de rente en aflossing in het maandbedrag zitten.

audi-rs3-nardo-grey-occasion-importeren-mrwheelson-linksvoor

Hoe regel je een auto financiering?

Een autolening regelen kan heel eenvoudig. Op de website van MrWheelson zie je een uitgebreid aanbod van jonge occasions staan die afkomstig zijn van Europese merkdealers. Door een auto uit te zoeken en daarop te reageren ontvang je een voorstel op maat. Hier kan ook een eventuele inruilauto en aanbetaling in meegenomen worden. De autofinancieringsspecialist waar MrWheelson mee samenwerkt zal vervolgens contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

9.3

98% van de klanten beveelt MrWheelson aan