Aston Martin

Aston Martin

Geschiedenis van Aston Martin

Het Engelse automerk Aston Martin, opgericht in 1913 door Robert Bamford en Lionel Martin, richt zich vooral op exclusieve personenwagens.

In 1987 nam Ford het merk over, die het in 2006 weer verkocht aan David Richards, de eigenaar van Prodrive en nu Aston Martin Racing. Met het plan om de auto's weer in te zetten waar het begon: het racecircuit.

Na veel ups en downs heeft Aston martin zich weten te positioneren als exclusief automerk dat luxe uitstraalt. De auto's zijn van goede kwaliteit en hebben een elegante en sportieve uitstraling.

Net zo luxe rijden als James Bond

Aston Martin is met name bekend geworden door de James Bond films. De DB5 was voor het eerst te zien in de derde en vierde James Bond film in 1964. Na lange tijd van afwezigheid in de films, verscheen de DB5 opnieuw in 1995, 1997, 2006, 2012 en 2015 als de auto van James Bond.

Deze auto's worden nog altijd als cultureel erfgoed gezien. Wist je dat er onlangs een exemplaar uit de film geveild werd voor maar liefst 6,4 miljoen dollar?

Tweedehands Aston Martin importeren

De originele modellen van Aston Martin zijn alleen weggelegd voor mensen met een goed gevulde portemonnee. Tweedehands modellen zijn echter aanmerkelijk lager in prijs. Vooral het importeren van een Aston Martin uit bijvoorbeeld Duitsland loont zeker. In de leeftijdscategorie van 6 tot 36 maanden oud kun je veel geld besparen, maar ook oudere modellen zijn voor de liefhebbers in trek.

Aston Martin modellen

Aston Martin Vantage. In 2018 kwam de tweede generatie van de Vantage. De eerste generatie was gebaseerd op de DB9, de tweede generatie meer op de DB11.

Aston Martin DB9. De DB9 is een 2+2 GT, te verkrijgen als coupé of cabriolet.

Aston Martin DB11. In 2016 kreeg de DB9 eindelijk zijn opvolger. Met een 503 pk sterke 4.0 liter V8 is dit 'instapmodel' goed gemotoiriseerd. Dankzij de DB11 stegen de verkopen van Aston Martin sinds jaren weer.

Aston Martin DBS. Dit is een GT van Aston Martin. Deze auto was ook te zien in een James Bond film.

Aston Martin Rapide. De Rapide is in feite een DB9 met een extra setje portieren.

Aston Martin Vanquish. Boven aan de voedselketen staat de Vanquish. De eerste Vanquish werd geïntroduceerd in 2001 als opvolger van de Virage.

 

Occasion aanbod