Audi importeren

Is een Audi importeren voor jou de beste manier om jouw droom Audi te vinden? Van de pak en beet 275 duizend Audi’s die in Nederland zijn geregistreerd, zijn er bijna 75 duizend niet nieuw in Nederland geleverd. Een dikke 27% van de Audi’s is dus als occasion vanuit het buitenland ingevoerd. Daarmee is Audi een van de merken die het meeste worden geïmporteerd.

Veel keuze bij Audi import

Door niet alleen in Nederland te kijken naar een gebruikte Audi, maar ook het buitenlandse aanbod mee te nemen heb je ineens veel meer keuze. Op een gemiddeld moment staan er in Nederland pak en beet 10 duizend Audi occasions te koop van maximaal 5 jaar oud, als we in heel Europa kijken dan is dat pak en beet 15 keer zoveel. Door over de grens te kijken heb je keuze uit bijna 150 duizend jong gebruikte Audi modellen.

Audi importeren om geld te besparen

Doordat het Audi occasion aanbod in het buitenland veel groter is dan in Nederland liggen door de marktwerking de prijzen ook vaak gunstiger. Dit is het resultaat van meer aanbod. Een ander aspect wat meespeelt is de hoogte van de nieuwprijzen. Doordat veel Europese landen nog geen luxe registratiebelasting zoals de Nederlandse BPM kennen liggen de nieuwprijzen van Audi’s in het buitenland vaak een stuk gunstiger dan in Nederland. Een andere reden waarom gebruikte Audi’s uit het buitenland vaak voordeliger zijn dan in Nederland is de gunstige BPM wetgeving. Hierdoor is de rest BPM op een auto die nieuw in Nederland is geleverd vaak gunstiger dan een gebruikte exemplaar die ingevoerd wordt.

Veel keuze uit full options Audi occasions

Doordat de nieuwprijzen gunstiger liggen in het buitenland en veel Audi’s hun leven zijn gestart als Audi demonstratieauto of ‘Audi Jahreswagen’ zijn deze vaak voorzien van alle mogelijk opties. Waar je in Nederland de keuze flink beperkt als je bij de selectiemogelijkheden lederen bekleding, een panoramapakket en S-Line invult, is het aanbod in het buitenland nog steeds groot na het toepassen van deze filters. Als je op zoek bent naar een rijk uitgeruste Audi occasion dan loont het zeker om ook in het buitenland te kijken.

Audi importeren met krachtige motor

Door de huidige trend van down-sizing, steeds meer vermogen uit een kleine cilinder inhoud, merk je dat op het oog luxe auto’s in de praktijk zijn uitgerust met een 1.2 motor. Ondanks dat deze motoren vaak best veel pk’s leveren, mis je vaak toch het koppel. Hierdoor kun je op bijvoorbeeld de snelweg, als je een caravan wilt gaan trekken of wel eens in de bergen rijdt net wat vermogen tekort komen. De BPM is in Nederland rechtstreeks gekoppeld aan de CO2 uitstoot, dit zorgt ervoor dat in Nederland juist de kleine motoren populair zijn. In het buitenland is dit een stuk minder, waardoor je veel meer keuze hebt uit sterke motoren. Dit zorgt ervoor dat je minder hoeft te schakelen in je Audi, de motor minder toeren hoeft te maken en ook stiller is. Ook heb je veel meer vermogen beschikbaar als je wilt accelereren. Dit zorgt voor meer comfort, veiligheid en grotere motoren gaan vaak langer mee.

Wanneer behaal je grootste voordeel met Audi import?

Als we kijken naar de voordelen die we zojuist hebben bespreken, dan zie je dat het grootste voordeel bij Audi import is te behalen bij jonge Audi modellen, met een krachtige motor en een complete uitrusting.

Een model dat bijvoorbeeld vaak jong gebruikt wordt geïmporteerd is de Audi SQ7, de Audi crossover SUV die is voorzien van een 435 pk V8 diesel met een cilinderinhoud van 4 liter. Deze auto is inmiddels niet meer leverbaar in Nederland en had een nieuwprijs inclusief enkele populaire opties van rond de € 140 tot € 160 duizend. In Nederland staan er op dit moment 10 te koop, vanuit Duitsland heb je keuze uit 50 exemplaren. In Nederland starten de prijzen rond de € 125 duizend, vanuit Duitsland kunnen we deze al aanbieden vanaf € 110 duizend, een besparing van ruim 10%.

Zekerheid op Audi uit het buitenland

Als je een Audi gaat importeren dan wil je graag dezelfde zekerheden als bij een Audi occasion uit Nederland. Als je zelf een Audi gaat importeren dan zijn er best veel valkuilen. Hoe lukt het MrWheelson om Audi’s te importeren met dezelfde zekerheden als een Nederlandse Audi occasion?

 • Achtergrond check
  In Nederland is de achtergrond van een auto goed te controleren door bijvoorbeeld de introductie van de Nationale Autopas in 1991. Dit is in een land als Duitsland, door de verregaande privacy maatregelen, een stuk minder goed geregeld. Hierdoor is het erg belangrijk om op andere manieren de achtergrond van de Audi die jij op het oog hebt te controleren. Het team van MrWheelson heeft inmiddels tientallen jaren ervaring met de import van jonge Audi modellen en weet niet alleen welke leveranciers je wel en niet moet hebben, ze laten waar nodig ook de Audi ter plaatse uitgebreid inspecteren om zeker te zijn over de kwaliteit. Ook heeft het team toegang tot niet openbare internationale databases om de achtergrond en historie van bijna alle Audi occasions te controleren.
 • Garantie op import Audi
  Elke Audi die MrWheelson aanbiedt wordt dan ook aangeboden met een gegarandeerde kilometerstand, een sluitende onderhoudshistorie, een schadevrij verleden en minimaal een jaar garantie. Voor deze garantie hoeft de koper niet terug naar de dealer in Duitsland, deze wordt uitgevoerd door een Nederlandse dealer in de buurt van de koper.
 • Audi dealernetwerk
  MrWheelson biedt uitsluitend Audi occasions aan die worden aangeboden door merkdealers in het buitenland. Het overgrote deel wordt aangeboden door officiële Audi dealers. Het voordeel hiervan is dat deze auto’s geleverd worden met officiële Audi fabrieksgarantie waarvoor je terecht kunt bij elke Audi dealer in Europa.

Financial lease Audi

Als je zelf een Audi koopt vanuit het buitenland (let op met de BTW verschillen en intracommunautaire levering) dan is het mogelijk om zelf het transport te regelen (doe dit nooit over de weg, je auto is niet allrisk verzekerd), de BPM aangifte te doen (kies hiervoor de juiste manier, er zijn verschillende mogelijkheden) en de Audi via de RDW te laten keuren. Heb je er echter voor gekozen om je Audi te gaan rijden in combinatie met financial lease, dan is zelf alles regelen echter geen optie. Financial lease maatschappijen accepteren namelijk uitsluitend autofacturen van een professionele automotive partij in Nederland zoals MrWheelson en niet de facturen van een buitenlandse autodealer. Naast financial lease kan MrWheelson ook private, operational lease en huurkoop verzorgen.

Audi importeren via MrWheelson

Als je een Audi gaat importeren via MrWheelson dan wordt alle werk uit handen genomen.

 • Advies en zoeken
  Niet alleen adviseert MrWheelson welk model en uitvoering Audi het beste bij uw wensen past, MrWheelson gaat ook specifiek voor u op zoek naar die ene Audi die het beste aan uw wensen voldoet. Daarbij kijkt MrWheelson niet alleen in Duitsland, al het internationale Audi occasion aanbod wordt overwogen om tot de beste keuze te komen.
 • Gespreide betaling en inruil
  MrWheelson regelt vervolgens een eerlijke prijs voor uw inruilauto en kan de aanvraag voor private-, operational-, financial lease of huurkoop regelen.
 • Aankoop, inspectie en voorschieten
  Zodra de beslissing is genomen koopt MrWheelson de Audi aan in het buitenland, regelt de inspectie ter plaatse en schiet de auto voor.
 • Transport en verzekering
  De Audi komt vervolgens via een professionele transporteur met een trailer naar Nederland. Tijdens dit transport en tijdens de stalling is de Audi allrisk verzekerd.
 • RDW keuring en BPM aangifte
  De Audi wordt ingepland voor de RDW keuring en de BPM aangifte wordt verzorgd. Ook worden de Nederlandse kentekenplaten gemonteerd.
 • Afleveringsklaar maken
  Tijdens deze fase wordt het onderhoud uitgevoerd, de auto schoongemaakt en bijvoorbeeld extra accessoires gemonteerd. Je kunt hierbij denken aan een noodzakelijk alarmsysteem, trekhaak, een extra set velgen of privacy glas.
 • Aflevering
  De aflevering van de Audi kan vervolgens plaatsvinden op een locatie naar voorkeur. Dit kan bij een dealer in de buurt zijn, thuis of op een van de afleveringslokaties van MrWheelson verdeeld door heel Nederland.
 • Nazorg
  Stel dat er na de levering, ondanks alle controles, iets niet 100% voor elkaar is, dan laat MrWheelson u niet in de kou staan. Mocht er tijdens de garantieperiode iets aan het licht komen dan zal MrWheelson zorgen dat het opgelost wordt.

Populaire Audi modellen voor import

Audi modellen die vaak geïmporteerd worden zijn doorgaans de grotere modellen. In de top 5 geïmporteerde Audi occasions staan bijvoorbeeld de Audi A4, Audi A6 en de Audi Q5. Ook is er veel voordeel te behalen op de Audi A5, Audi A7, Audi R8 en crossovers Audi Q7 en Audi Q8. Mocht je voorkeur op een Audi A3 zijn gevallen dan is het importvoordeel vooral te vinden op de zwaardere motoren in combinatie met de quattro aandrijving. Daarnaast zijn allen modellen uit de S reeks (zoals de Audi S6 en Audi S8) en de en RS reeks (zoals de Audi RS6 en Audi RS Q3) interessant voor import, hiervan is het aanbod in het buitenland veel groter en er is veel BPM voordeel te behalen door de hoge co2 uitstoot.

Uit onze catalogus