Audi A6

Audi A6

Audi A6

Audi A6, al 25 jaar succesvol

Het is alweer 25 jaar geleden dat de eerste Audi A6 in ons land te zien was. Het is al jaren dé keuze voor succesvolle zakenmannen en -vrouwen. Ook voor de particuliere koper die op zoek is naar een premium sedan of stationcar (Avant bij Audi) met voldoende ruimte en sportieve prestaties is de Audi A6, S6 of RS6 een uitstekend alternatief. Uniek aan de A6 is het grote aantal sterke motoren dat leverbaar is. Als je kijkt naar de A6 die van 2014 tot 2018 op de markt was, dan start de diesel met 150 pk en de benzine uitvoering met maar liefst 190 pk. Deze combinatie maakt de A6 tot een van de toonaangevende modellen in het E-segment.

Premium en sportieve zakenauto

Het merk Audi wordt veel als zakenauto ingezet. Een groot deel van de in Nederland verkochte Audi A6 modellen start zijn leven dan ook als financial of operational lease auto. In dit segment zijn ook veel andere merken actief. Enkele minder bekende concurrenten van de Audi A6 zijn de Maserati Ghibli, Infiniti Q90 en de Lexus GS. Maar ook de gevestigde orde is actief met bijvoorbeeld de BMW 5 serie, Volvo S90 / V90 en de Mercedes-Benz E-Klasse.

Audi A6 Allroad

Naast de al genoemde sedan en stationcar uitvoering heeft Audi in 2000 een cross-over uitgebracht tussen een stationcar en een SUV. Door de A6 van een hogere vering te voorzien en stoere stylingelementen aan te brengen ontstond de Audi A6 Allroad. Opvallend is vooral de imposante voorkant van de auto. Ook werden er extra gepeperde uitvoeringen uitgebracht die de S6 en RS6 aanduiding meekregen.

Audi RS6 quattro

Een Audi S6 is een A6 met een zwaardere motor. De S6 Avant kwam al direct tijdens de introductie in 1994 op de markt. In 1999 kwam de S6 ook als sedan. In 2002 kwam Audi met een overtreffende A6 op de markt die voorzien was van een nog zwaardere motor. Deze ging door het leven als RS6.

Deze laatste is een echte wolf in schaapskleren en kan zich meten met bijvoorbeeld de BMW M5 en de Mercedes-AMG E-Klasse. Het topmodel van de RS6 die in 2015 op de markt kwam staat bekend onder de naam ‘Audi RS6 4.0 TFSI Performance quattro. Deze is voorzien van een 3.993 cc V8 biturbo motor met maar liefst 605 pk. Deze auto sprint in slechts 3,7 seconden van de 0 naar de 100 km/u.

Audi A6 importeren uit Duitsland

In totaal rijden er inmiddels bijna 35 duizend exemplaren van de A6 in Nederland rond. Rond 2006 was de A6 op zijn hoogtepunt. In die jaren werden er rond de 4 duizend exemplaren per jaar van de A6 verkocht. De laatste jaren is dat door de populariteit van de crossovers teruggezakt naar rond de duizend exemplaren per jaar.

Bijna één op de drie Audi A6 modellen die je in Nederland ziet rondrijden is niet nieuw afgeleverd hier. Deze hebben een eerste toelating gehad in het buitenland. Een groot deel hiervan is geïmporteerd uit Duitsland. De reden om een gebruikte Audi A6 uit Duitsland te importeren is enerzijds het prijsvoordeel wat hier op te behalen is en anderzijds het verschil in uitrusting. De gemiddelde A6 in Duitsland heeft veel meer opties. De kans dat een auto uit Duitsland voorzien is van een panorama dak, virtual cockpit, een S-Line en Pro-Line pakket en een zwaardere motor, is een stuk groter dan bij een exemplaar wat in Nederland nieuw op kenteken is gezet. MrWheelson helpt je graag de gebruikte Audi A6 van je dromen te vinden en haalt hem speciaal voor jou uit het buitenland.

Sport, Design of Premium Edition?

Als je de keuze hebt gemaakt om voor een Audi A6 te gaan, dan dien je nog een keuze te maken uit de brandstof (diesel of benzine), aandrijving (voorwielaandrijving of de beroemde quattro vierwielaandrijving) en tal van uitrustingsniveaus. Bij deze laatste kun je kiezen uit (Ultra) Business Edition, (Ultra) Premium Edition, (Ultra) Sport Edition, Black Edition, (Ultra) Lease Edition en een Competition uitvoering. Die zijn vervolgens uit te breiden met tal van pakketten zoals S-Line (o.a. speciale bumpers, grille, dorpellijsten, uitlaten en diffusor) en Pro-Line (o.a. MMI navigatie, virtual cockpit (2018 model), smartphone interface en luxe spiegelbediening).

Uit onze catalogus

Audi A6 Quattro TDI

Audi A6 Quattro TDI

  • 2017
  • 19918 km
  • 272 pk
  • Diesel
  • Automaat
€ 46.021 Leasen vanaf € 532

rijklaar prijs

Audi A6 Avant TDI

Audi A6 Avant TDI

  • 2017
  • 31878 km
  • 272 pk
  • Diesel
  • Automaat
€ 42.910 Leasen vanaf € 497

rijklaar prijs