Vind hier je volgende auto

31 Alfa Romeo Giulia - 2022 occasions beschikbaar voor importeren

Occasion Alfa Romeo Giulia importeren

De Alfa Romeo Giulia was een belangrijk model voor de wederopbouw van het merk Alfa Romeo. In 2009 werd er al aangekondigd dat de Giulia de Alfa Romeo 159 op zou gaan volgen in de grotere middenklasse. Uiteindelijk werd hij pas in 2015 tentoongesteld. Eerst werd het topmodel (de Quadrifoglio) geproduceerd, om vervolgens de andere modellen hierop te baseren, zodat ze allemaal sportieve kenmerken zullen hebben. De slogan van het voertuig luidt ‘De Mechaniek van Emoties’. Alfa Romeo noemt het zelf ook wel ‘La Bellezza Necessaria’, ofwel de noodzakelijke schoonheid.

In 2017 werd de Giulia tweede tijdens de verkiezing van ‘Europese Auto van het Jaar’. De Giulia hanteert een gelijke gewichtsverdeling (50/50) en een voormotor met achterwielaandrijving. Achterwielaandrijving wordt door puristen als superieur gezien aan voorwielaandrijving. Wel is er ook vierwielaandrijving mogelijk.

Zoals gezegd is de Quadrifoglio het topmodel van de Giulia. Deze haalt zijn kracht uit een V6 twin-turbo benzinemotor met 510 pk en sprint van 0 naar 100 km per uur in slechts 3,9 seconden. Hij is volledig gebouwd uit aluminium.

De Veloce kan worden gezien als het middenmodel. Deze beschikt over een benzine- of dieselmotor. In het interieur vind je lederen sportstoelen en een sportief stuur. Aan de buitenkant heb je onder andere de keuze uit een dubbele uitlaatpijp en 19 inch lichtmetalen velgen.

Het instapmodel is de Giulia AE (Advanced Efficiency), de ‘economische’ versie van de Giulia. Het motorvermogen van dit instapmodel is 178 pk. Hij is ook beschikbaar als meer compleet uitgeruste Giulia Super.

Met de introductie van de Alfa Romeo Giulia richtte het merk vooral haar pijlen op de Audi A4 en de BMW 3-serie. Geduchte concurrenten dus, die vooral ook de markt van zakelijke rijders flink beheersen. Wie eens lekker wat anders wil, kan zeker kiezen voor de Giulia. En dat zonder in te boeten op de kwaliteit en andere zaken. Een goed alternatief voor de gevestigde merken in deze klasse.

Een tweedehands Alfa Romeo Giulia importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Alfa Romeo Giulia occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Meer weten over auto importeren met MrWheelson?

Bel of mail, we leggen je het graag uit!

Contact 085 - 4012905