Vind hier je volgende auto

440 Land Rover Defender occasions beschikbaar voor importeren

Occasion Land Rover Defender importeren

De Land Rover Defender is een iconisch Brits voertuig, beroemd om zijn robuuste constructie en onovertroffen terreinvaardigheden. De originele Defender werd geproduceerd van 1983 tot 2016, maar de wortels van het model gaan terug tot de originele Land Rover Series, die werd geïntroduceerd in 1948.

Geschiedenis

De originele Land Rover, die later bekend zou worden als de Series I, was bedoeld als een agrarisch voertuig, een ‘rover’ voor het land, vandaar de naam. Het model werd bijzonder goed ontvangen en legde de basis voor een hele familie van terreinwagens, inclusief de Series II, IIa, en III, voordat het de Defender werd.

De Defender werd geïntroduceerd in 1983 en was aanvankelijk beschikbaar in 90" en 110" wielbasisversies, verwijzend naar de lengte van de wielbasis in inches. De Defender combineerde de robuustheid van zijn voorgangers met verbeteringen in comfort en functionaliteit.

Design en Functie

Het design van de Defender is praktisch en functioneel, met een onderscheidend silhouet dat zelfs vandaag de dag onmiddellijk herkenbaar is. De rechte lijnen en hoekige carrosserie geven de Defender een tijdloze en onversierde uitstraling, die de nadruk legt op zijn functionele wortels.

De Defender staat bekend om zijn indrukwekkende offroad-capaciteiten. Met zijn hoge grondspeling, vierwielaandrijving, en krachtige motoren, kan de Defender over de meest onherbergzame terreinen navigeren, van rotsachtige bergen tot modderige velden.

Nieuwe Generatie Defender

In 2020 introduceerde Land Rover een volledig nieuwe generatie van de Defender. Deze nieuwe versie combineert de iconische stijl en robuustheid van het origineel met moderne technologieën en luxe. De nieuwe Defender is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder de Defender 90, met een kortere wielbasis, en de Defender 110, met een langere wielbasis.

De moderne Defender is uitgerust met geavanceerde technologieën zoals een infotainment-systeem, luchtvering, en geavanceerde rijhulpsystemen. Daarnaast biedt het een hoog niveau van comfort en verfijning, met luxe materialen en afwerkingen in het interieur.

Motoren en Prestaties

Door de jaren heen is de Defender aangeboden met een reeks van benzinemotoren, dieselmotoren, en zelfs een elektrische versie. De moderne Defender heeft een keuze aan krachtige en efficiënte motoren, waaronder milde hybride en plug-in hybride opties, die de offroad-prestaties maximaliseren en tegelijkertijd de impact op het milieu minimaliseren.

Conclusie

De Land Rover Defender is een legendarisch voertuig dat al tientallen jaren een synoniem is voor offroad-capaciteit en Britse engineering. Van zijn bescheiden begin als een eenvoudige landbouwwagen tot zijn huidige status als een luxe SUV, de Defender blijft een icoon in de automobielwereld. Het vermogen om extreme omstandigheden en ruw terrein te trotseren, samen met zijn herkenbare design en moderne luxe, zorgt ervoor dat de Defender een geliefd voertuig blijft voor avonturiers en autoliefhebbers wereldwijd.

Waarom is het importeren van een Land Rover Defender occasion interessant?

Het importeren van een Land Rover Defender uit Duitsland kan verschillende voordelen hebben, afhankelijk van uw locatie en specifieke behoeften. Enkele mogelijke voordelen zijn:

Breed aanbod

Duitsland heeft een grote markt voor tweedehands auto's, waardoor u een breed scala aan Defender-modellen en configuraties kunt vinden om uit te kiezen.

Goede staat van onderhoud

Veel tweedehands auto's in Duitsland worden goed onderhouden en hebben regelmatige inspecties ondergaan. Dit kan betekenen dat u een voertuig kunt vinden in uitstekende staat.

Prijsoverwegingen

Afhankelijk van de marktomstandigheden, kunt u mogelijk een betere prijs krijgen voor een geïmporteerde Defender in vergelijking met wat u lokaal zou betalen.

Beschikbaarheid van zeldzame modellen

Als u op zoek bent naar een specifieke zeldzame of vintage Defender-uitvoering, kan Duitsland een betere kans bieden om deze te vinden vanwege het brede aanbod.

Omdat er niet veel nieuwe Land Rovers Defender worden verkocht in Nederland is het aanbod Land Rover Defender occasions beperkt. In het buitenland is er een flink tweedehands aanbod. De mooiste exemplaren uit het buitenland kun je vinden op MrWheelson. We hebben alvast de prijzen omgerekend naar Nederlandse maatstaven. Dus inclusief kentekenleges, transport, Nederlandse kentekenplaten, BPM aangifte en BTW. Een Land Rover Defender importeren is vaak erg lucratief.

Land Rover Defender importeren

Een tweedehands Land Rover Defender importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Land Rover Defender occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Meer weten over auto importeren met MrWheelson?

Bel of mail, we leggen je het graag uit!

Contact 085 - 4012905