Vind hier je volgende auto

12 Maserati Ghibli - 2020 occasions beschikbaar voor importeren

Occasion Maserati Ghibli importeren

Een zuidelijke wind in Libië, daar komt de naam van deze Maserati vandaan. Deze wind heet namelijk de Ghibli en waait ongeveer vier dagen per jaar in Libië. En zo snel als de wind, kan je van deze wel zeggen. De Maserati Ghibli is eigenlijk het kleinere broertje van de Maserati Quattroporte. En dat stukje ‘kleinere’, mag je wel zeer letterlijk nemen. Want de Ghibli heeft een kortere wielbasis en heeft een kortere lengte in het algemeen. Wat is dan de lengte van deze Maserati Ghibli, nou dat is 4,9 meter. Erg klein is deze auto dus ook niet bepaald!

De Maserati Ghibli is een benaming voor drie verschillende auto’s die het Italiaanse automerk Maserati heeft geproduceerd. De eerste Ghibli had de typenaam AM115 en werd geproduceerd van 1966 tot en met 1973.  Deze Ghibli had een krachtige V8 motor onder de motorkap liggen. De tweede Ghibli die is geproduceerd door Maserati bestond onder de typenaam AM336. Hij beschikt over een twin-turbo motor en werd geproduceerd van 1992 tot en met 1998. De laatste en ook gelijk de nieuwste Maserati Ghibli bestaat onder de typenaam M157. De productie van deze Maserati begon in 2013 en tot op heden wordt hij nog steeds geproduceerd. De eerste keer dat we deze prachtige Maserati Ghibli mochten bewonderen was op 20 april 2013 op de Shanghai Auto Show.

Zoals we de Maserati Ghibli nu kennen, heeft hij drie verschillende uitvoeringen. Maar deze drie verschillende uitvoeringen hebben wel allemaal wat met elkaar gemeen. Ze beschikken namelijk alle drie over een V6 motor. Toch verschillen ze wel degelijk van elkaar. De eerste uitvoering heeft een 3.0 liter benzine V6 motor en deze produceert maar liefst 350 pk. Hierdoor gaat hij van 0 naar 100 in 5,5 seconden en heeft hij een topsnelheid van 267 km/h. De tweede versie heeft een 3.0 liter benzine V6 Q4 motor. Het aantal pk’s wat deze krachtpatser presteert is wel 430 pk! Hierdoor gaat hij van 0 naar 100 in 4,8 seconden en heeft hij een topsnelheid van 284 km/h. De laatste uitvoering is een diesel, 3.0 liter diesel V6. Deze Ghibli gaat iets minder snel als de twee benzine uitvoeringen, hij heeft namelijk ‘maar’ 275 pk. Deze pk’s zorgen ervoor dat hij van 0 naar 100 gaat in 6,3 seconden en hij heeft een topsnelheid van 250 km/h.

Een tweedehands Maserati Ghibli importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Maserati Ghibli occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Meer weten over auto importeren met MrWheelson?

Bel of mail, we leggen je het graag uit!

Contact 085 - 4012905