Vind hier je volgende auto

7 Maserati GranTurismo - 2024 occasions beschikbaar voor importeren

Occasion Maserati GranTurismo importeren

2007 was het jaar dat we voor het eerst de nieuwe Maserati GranTurismo mochten bewonderen. Dit kon tijdens de Autosalon van Geneve. De GranTurismo is in de geschiedenis van Maserati al wel eens eerder voor gekomen, alleen dan onder andere namen. Maar ze delen allemaal dezelfde GranTurismo Filisofie, zoals Maserati het zelf zegt. Een ander ding wat de Maserati GranTurismo van nu met elkaar delen, is de motor. Ze beschikken namelijk allemaal over een V8. Dit motorblok is ontwikkeld door Maserati en gebouwd door Ferrari. Afhankelijk van de uitvoering beschikt de GranTurismo over een 4,2 liter of een 4,8 liter. Het aantal pk’s verschilt van 405 pk tot en met 460 pk. Dus het maakt niet uit voor welke uitvoering van de GranTurismo je gaat, snel dat is hij zeker!

De Maserati GranTurismo heeft tot nu toe twee generaties. De eerste generatie liep van 2007 tot en met 2018. De standaard GranTurismo werd deze hele periode geproduceerd, maar er zijn in deze periode ook nog een paar andere uitvoeringen op de markt gebracht. Zo heb je de GranTurismo S die aan ons werd geïntroduceerd in 2008. Deze prachtige productie van Maserati beschikt over maar liefst 440 pk, een echt racemonster dus. In 2010 kwamen ze met een tweede GranTurismo S. Tussen deze auto’s zat maar heel weinig verschil, maar toch is er wel één te vinden. De eerste S was namelijk een handbak en de tweede S was een semi-automaat. Beide werden geproduceerd tot het einde van de eerste generatie GranTurismo, 2018. In 2011 bracht Maserati nog een uitvoering van de GranTurismo op de markt, namelijk de GranTurismo MC Stradale. Deze uitvoering van de GranTurismo is niet alleen de duurste van alle vier, maar ook de snelste. Hij heeft maar liefst 450 pk!

In 2018 heeft Maserati besloten dat het tijd werd voor een nieuwe generatie van de GranTurismo. Ze zijn in dit jaar dan ook gestopt met de productie van de eerste generatie, maar ze zijn wel gelijk met de volgende generatie op de markt gekomen. De tweede generatie van de GranTurismo heeft twee verschillende uitvoeringen, beide uitgebracht in januari. Deze uitvoeringen zijn de GranTurismo Sport en de GranTurismo MC. Erg veel verschil zit er niet in deze twee uitvoeringen. De nieuwprijs van de Sport is net iets goedkoper dan die van de MC. Verder hebben ze allebei even veel paardenkracht, maar toch zit er een verschil in acceleratie en de topsnelheid. De Sport heeft namelijk een topsnelheid van 299 km/h en gaat van 0 naar 100 in 4,8 seconden. De GranTurismo MC heeft een net iets snellere acceleratie, hij gaat namelijk van 0 naar 100 in 4,7 seconden. Zijn topsnelheid ligt ook niet veel hoger met 301 km/h. Maar deze verschillen mogen niet baten bij deze auto’s, want ze zijn allebei prachtig om te zien en ook nog eens bloedje snel!

Een tweedehands Maserati GranTurismo importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Maserati GranTurismo occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Meer weten over auto importeren met MrWheelson?

Bel of mail, we leggen je het graag uit!

Contact 085 - 4012905