Vind hier je volgende auto

21.739 Mercedes-Benz occasions beschikbaar voor importeren

Mercedes-Benz importeren

Daimler AG is het bedrijf achter de merken Smart, Maybach, Unimog en natuurlijk het bekende Mercedes-Benz. Het is een merk met een rijke historie van statige auto’s en is van oudsher een merk voor geslaagde zakenmannen en -vrouwen. Inmiddels is het merk goed met zijn tijd meegegaan en heeft het ook voor de liefhebbers van minder statige limousines een uitstekend leveringsprogramma. Je hebt inmiddels binnen Daimler AG de keuze uit de compacte smart modellen (inderdaad, met een kleine letter), stoere vrachtwagens, personenbussen, luxe Maybach, stoere terreinauto’s, sportwagens en een hele range aan grote en kleine hatchback, SUV, cabrio, sedan en crossover modellen.

Betrouwbaarheid staat bij Mercedes hoog in het vaandel. In een onderzoek van Europese kennisorganisatie Dekra kwamen in de top 3 meest betrouwbare auto’s met een kilometerstand tot 200.000 km maar liefst twee Mercedes modellen naar voren in de top 3; de 2011 Mercedes E klasse op plek 2 en de 2011 Mercedes B klasse op plek 3. De top 3 werd trouwens aangevoerd door de rivaal Audi A6. In het TÜV-onderzoek uit 2017 komen de Mercedes modellen ook goed naar voren. In de top 5 modellen van 2 tot 3 jaar oud met de minste technische problemen komen 3 Mercedes modellen naar voren; de SLK staat op nummer 1, de B klasse op 3 en de GLK op 4. Als de TÜV kijkt naar auto’s van 4 en 5 jaar oud dan staat de Mercedes B klasse op nummer 1 en de SLK op plek 5.

Het degelijke imago zorgt er ook voor dat berijders die zakelijk veel kilometers moeten rijden, zoals taxichauffeurs, graag voor Mercedes kiezen. Dit zorgt er ook voor dat je regelmatig Mercedes modellen tegenkomt die al meer dan een half miljoen kilometers hebben gereden.

Als we kijken naar welke Mercedes-Benz modellen vooral geïmporteerd worden dan zijn dat al lang niet alleen meer de grote zaken sedans. Juist de compacte modellen doen het momenteel erg goed. De coupé modellen van Mercedes kom je niet tegen in de top 15. Van de Mercedes Benz SLC en CL klasse zie je er dan ook niet veel rijden. Ook de Mercedes R klasse is niet echt populair voor import naar Nederland. Op plek 1 vinden we de Mercedes Benz C klasse, de tweede plek wordt ingenomen door de compacte A klasse en de zakenauto (de E klasse) neemt de derde plek in.

Een tweedehands Mercedes-Benz importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Mercedes-Benz occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Advies nodig bij het maken van een keuze?

Vragen over de werkwijze of financiering?

Contact 085 - 4012905