Vind hier je volgende auto

2.177 Mercedes-Benz GLA-Klasse occasions beschikbaar voor importeren

Occasion Mercedes-Benz GLA-Klasse importeren

2013 was het jaar dat de Mercedes-Benz GLA voor het eerst in de showroom te zien was. Het was ook het jaar dat Prins Willem Alexander het stokje overnam van zijn moeder Beatrix en formule 1 coureur Michael Schumacher zwaargewond raakte tijdens een skitocht in de bergen. Terwijl het nummer ‘Blurred Lines’ van Robin Thicke, T.I. & Pharrell de top 40 aanvoerde werden er orders geschreven voor deze compacte cross-over van Mercedes.

Sinds de introductie zijn er vervolgens elk jaar in Nederland tussen de 500 en 800 stuks verkocht. Dit heeft tot gevolg dat er inmiddels een kleine 5 duizend GLA’s in Nederland te vinden zijn. Bijzonder hieraan is dat één derde niet nieuw is gekocht. Deze hadden een eerste registratie in het buitenland. Hiermee behoort de Mercedes GLA tot een van de modellen waarvan een aanzienlijk deel is geïmporteerd. En dat is ook niet gek als je kijkt hoe compleet de buitenlandse modellen zijn uitgevoerd ten opzichte van de auto’s die origineel in Nederland zijn geleverd. Zaken als lederen bekleding, een AMG pakket en panorama dak zie je niet vaak op de Nederlandse GLA occasions, des te vaker op bijvoorbeeld de Duitse exemplaren.

In 2020 werd na een facelift in 2017 een nieuw model GLA op de markt gebracht. Het huidige model is ruim 10 cm hoger dan dan de vorige GLA, hij heeft meer hoofd- en beenruimte en minder windruis.

Een tweedehands Mercedes-Benz GLA-Klasse importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Mercedes-Benz GLA-Klasse occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Meer weten over auto importeren met MrWheelson?

Bel of mail, we leggen je het graag uit!

Contact 085 - 4012905