Vind hier je volgende auto

447 MINI Clubman occasions beschikbaar voor importeren

Tweedehands MINI One Clubman importeren

MINI One Clubman

 • 11-2019
 • 50507 km
 • 102 pk
 • Benzine
 • Handgeschakeld
 • Stationwagon
Tweedehands MINI One Clubman importeren

MINI One Clubman

 • 12-2018
 • 37285 km
 • 102 pk
 • Benzine
 • Handgeschakeld
 • Stationwagon

MINI Clubman importeren

Als je geboren bent rond of na 1980, dan ken je waarschijnlijk alleen maar het nieuwste model Clubman dat er is, sinds 2007. Maar niets is minder waar. De geschiedenis van de Mini Clubman begon namelijk al in 1969, toen de mini’s nog geproduceerd werden door het vroegere Britse Mini. In 1969 kwam Mini namelijk met een update van de beroemde Mini: de Clubman. Het ontwerp van Roy Haynes had een totaal andere neus, hij was namelijk veel rechthoekiger en wel 11 cm langer. Dit bracht veel voordelen met zich mee, maar ook nadelen. Een groot voordeel was, dat je het motorblok kon uitbreiden, omdat er wel 11 cm meer ruimte was. Zo kon je de clubman net een stukje sneller maken dan een normale Mini Clubman. Een nadeel daarentegen, was weer dat een langere neus ook meer wind vangt en je dus afremt. Maar dat wil niet zeggen dat dit een zeer geliefde auto was in die tijd en dat is wel te zien aan de aantallen die geproduceerd zijn. Helaas heeft Mini de Clubman in 1980 uit productie gehaald. Vanaf toen moesten we het doen met de Clubman’s die al geproduceerd waren.

In 2007 is de benaming ‘Clubman’ weer teruggebracht door BMW, die de productie van Mini’s inmiddels had overgenomen. Dit keer alleen niet met de verlengde neus, zoals in 1969. De Clubman uit 2007 is namelijk in zijn geheel verlengd, in vergelijking met de New Mini, met maar liefst 24 cm. Hiermee is de Mini Clubman de nieuwe stationcar van Mini. De New Clubman heeft wel veel weg van de New Mini, ze hebben namelijk allebei precies dezelfde neus. Maar de Clubman is dus wel een stuk langer en wat ook erg opvalt is de achterklep. Zoals we gewend zijn gaat de achterklep van een normale personenauto omhoog, als je deze openmaakt. Bij de Clubman is dit wel even anders, hier werkt de achterklep meer zoals bij een bedrijfswagen. Het zijn namelijk gewoon twee klapdeurtjes die je open moet doen als je iets uit de kofferbak nodig hebt. Dat geeft wel even een andere kijk op deze New Mini Clubman.

De Mini Clubman heeft, zoals we wel gewend zijn, verschillende uitvoeringen. Allemaal verschillend in het aantal pk en/of de brandstof. Zo hebben we het volgende rijtje op kunnen stellen:

-        Clubman One (102 pk, benzinemotor)
-        Clubman Cooper (136 pk, benzinemotor)
-        Clubman Cooper S (192 pk, benzinemotor)
-        Clubman John Cooper Works (306 pk, benzinemotor)
-        Clubman One D (116 pk, dieselmotor)
-        Clubman Cooper D (150 pk, dieselmotor)
-        Clubman Cooper SD (190pk, dieselmotor)

Naast de keuze uit verschillende motoren heb je ook nog keuze uit verschillende pakketten bij de Mini Clubman. Zo kun je kiezen uit de Chili, Pepper en Salt pakketten.

Al deze verschillende uitvoeringen zijn gelukkig wel allemaal even comfortabel en dus geschikt voor het reizen van lange afstanden.

En als je gaat op reis gaat met deze Mini Clubman, dan wil je natuurlijk ook genoeg mee kunnen nemen. Dat is gelukkig geen probleem voor deze auto, het maximale aantal liter aan bagageruimte is namelijk wel 1250 liter. Alleen moet je dan wel de achterbank platleggen en kun je dus niet het maximale aantal passagiers meenemen. Mocht je dit wel willen, dan beschikt de Clubman over 5 personen en wel 6 deuren. En zelfs dan kun je nog genoeg bagage meenemen.

Een tweedehands MINI Clubman importeren was nog nooit zo makkelijk. Een MINI Clubman occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Advies nodig bij het maken van een keuze?

Vragen over de werkwijze of financiering?

Contact 085 - 4012905