Vind hier je volgende auto

0 MINI Cooper - 2018 occasions beschikbaar voor importeren

Geen resultaten

Occasion MINI Cooper importeren

Als je één keer de ‘Italian Job’ uit 1969, of de remake uit 2003 met de sterrencast Charlize Theron, Mark Wahlberg, Jason Statham en Edward Norton, hebt gezien dan wil je nog maar een ding. Een Mini. De achtervolgingen in deze film zijn legendarisch en de wendbaarheid van deze compacte stadsauto komt uitstekend van pas om te ontkomen aan de achtervolgers. Als je de 1969 versie ziet, dan valt het pas op hoe oud het concept van de Mini al is. Al in 1959 loopt de eerste Mini van de band, dat is inmiddels zestig jaar geleden!

Wat is één van de voordelen van een kleine auto? Het lage gewicht. Dat inspireerde John Cooper om in 1961 een Mini te voorzien van een door hem opgevoerde motor. Waar de standaard Mini over een kleine 35 paardenkrachten beschikte, had de Mini met de Cooper motor maar liefst 55 pk. Ook van de New Mini zijn vele Cooper versies beschikbaar. Afhankelijk hoe je het bekijkt komt die in drie smaken. De Cooper, Cooper S en Cooper S JCW. Deze laatste afkorting staat voor ‘John Cooper Works’. Als dit achterop je Mini staat dan heb je de gaafste uitvoering die beschikbaar is. In de 2018 versie haalt die uit een 1.988 cc turbomotor maar liefst 231 pk en heeft die een topsnelheid van 246 km/u. De 0-100 acceleratie doet die in slechts 6,3 seconden. En dat met een Mini! Daarmee ben je even snel als een Ferrari GTO uit 1962.

Van de oer-mini waren verschillende carrosserievarianten te koop. Zo kun je van de oude Mini’s ook stationcars en cabriolets vinden. Van de New Mini staan er inmiddels veel meer varianten in de showroom. Van 2 persoons Roadster, ruime Clubman tot stoere Countryman SUV en van de Paceman SUV coupé tot de Mini Coupé die van 2011 tot 2015 leverbaar was. In 2015 werd er ook een praktische uitvoering van de Mini toegevoegd, de versie met 5 portieren. Ideaal voor de mama die de kids naar school moet brengen. Voor de liefhebber van zon is er een heerlijke cabrio versie van de Mini.

Een tweedehands MINI Cooper importeren was nog nooit zo makkelijk. Een MINI Cooper occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Meer weten over auto importeren met MrWheelson?

Bel of mail, we leggen je het graag uit!

Contact 085 - 4012905