Vind hier je volgende auto

524 MINI Countryman occasions beschikbaar voor importeren

Tweedehands MINI Cooper Countryman importeren

MINI Cooper Countryman

 • 11-2018
 • 71.419 km
 • 136 pk
 • Benzine
 • Handgeschakeld
 • SUV / Terreinwagen
Tweedehands MINI One Countryman importeren

MINI One Countryman

 • 12-2019
 • 73.295 km
 • 102 pk
 • Benzine
 • Handgeschakeld
 • SUV / Terreinwagen

MINI Countryman importeren

De Mini Countryman is de eerst SUV van Mini, wel een compacte, maar dat mag de pret niet drukken. In 2010 hebben we voor het eerst kennis mogen maken met deze, toch wel een beetje grote, Mini. Hierdoor is er wel een kleine ophef ontstaan, want het merk heet niet voor niets ‘Mini’? Veel mensen waren het er niet mee eens dat Mini een SUV op de markt zou brengen. En heel wat mensen zijn het hier dan ook nog steeds niet mee eens. Het past namelijk totaal niet bij de andere modellen die zijn uitgebracht door Mini. Maar Mini trekt zich hier helemaal niets van aan en dat is maar goed ook. Om een SUV op de markt te brengen was namelijk een hele goede set! Er is veel vraag naar SUV’s en bijna elk ander automerk komt ook met nieuwe SUV’s. Zo gaat ook Mini mee met de tijd en bieden ze de consument wat ze graag willen. En dat mogen ze dan ook nog eens doen met deze prachtige Mini Countryman. En zo heel compact is deze SUV ook alweer niet, want hij heeft een bagageruimte van 450 liter. En als je de achterbank neerklapt wordt deze ruimte nog even vergroot met 220 liter en kom je dus uit op een totale bagageruimte van wel 670 liter.

Als je gaat voor deze prachtige Mini Countryman, dan sta je ook nog voor de keus wat voor een soort motor je graag onder de motorkap ziet liggen. Toen Mini voor het eerst de Countryman op de markt bracht, kwam hij met drie soorten benzinemotoren en twee soorten dieselmotoren. De One (98 pk), de Cooper (122 pk) en de Cooper S (184 pk) hebben alle drie een 1.6 liter benzinemotor. De One D (90 pk) en de Cooper D (112 pk) beschikken allebei over een 1.6 liter dieselmotor. In 2011 werden aan deze reeks nog twee soorten toegevoegd. Namelijk de Cooper D met automatische transmissie (112 pk) en de Cooper SD (143 pk), deze beschikken over een 2.0 liter dieselmotor. In 2012 werd deze reeks afgesloten met de John Cooper Works, ook wel de topper van de hele reeks genoemd. Deze uitvoering beschikt namelijk over 218 pk! Dat noemt men nog eens een auto.

Als je wilt gaan voor een complete uitrusting, dan kun je ook nog gaan voor het Chili, Pepper of Salt pakket.

Ja dat lees je goed, de Countryman kom je vaak tegen bij verschillende rally’s. Sinds 2011 doet de Countryman mee aan wereldkampioenschappen. Hiervoor hebben Prodrive en BMW Motorsport een speciale Mini Countryman John Cooper Works Turbo met een 1.6 liter benzinemotor ontworpen. Sinds 2011 doet de Countryman ook al mee aan de welbekende Dakar-rally. Voor deze rally heeft de Duitse X-Raid een speciale Countryman ontwikkeld met maar liefst 315 pk. En dat is ook wel nodig om door al dat zand heen te komen!

Een tweedehands MINI Countryman importeren was nog nooit zo makkelijk. Een MINI Countryman occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Advies nodig bij het maken van een keuze?

Vragen over de werkwijze of financiering?

Contact 085 - 4012905