Vind hier je volgende auto

12 Renault Clio - LPG / Benzine occasions beschikbaar voor importeren

Tweedehands Renault Clio Techno importeren

Renault Clio Techno

  • 03-2023
  • 20 km
  • 99 pk
  • LPG / Benzine
  • Handgeschakeld
  • Hatchback

Occasion Renault Clio importeren

Wat hebben de Nissan Platina, Renault Lutécia en Thalia met elkaar te maken? Het zijn allemaal varianten van de ons bekende Renault Clio. Het succes van deze Franse voiture begin op de Paris Autoshow in 1990 waar die werd gepresenteerd als opvolger van de Renault 5.

Zowel tijdens de introductie in 1991 als na de facelift in 2006 werd de Clio uitgeroepen tot ‘Auto van het jaar’. Inmiddels zijn er in Nederland bijna een kwart miljoen exemplaren van de Clio nieuw verkocht.

De naam Clio heeft trouwens verschillende betekenissen. Verschillende in Amerika en Griekenland hebben deze naam. Ook is het een meisjesnaam die veel in Italië voorkomt en een afkorting is voor de laatste Hellenistische heerseres van Egypte; Cleopatra.

Bij de ontwikkeling van de Clio is er altijd voor gekozen om de motor net iets sterker te maken dan gebruikelijk was binnen dit segment. Hierdoor was de Clio altijd een erg comfortabele auto, iets wat herkenbaar is in veel Franse modellen.

In 2012 kwam de ommezwaai, toen kwam de nadruk meer te liggen op het milieu en werd er gekozen voor zuinige varianten. Zo heeft de 2016 Clio TCE 90 Energy een 898 cc benzine motor, met een gemiddeld verbruik van 1 liter op 20 km en slechts 94 gram co2 uitstoot.

De motoren behoren tot de schoonste in hun klasse en zorgen ervoor dat de Clio modellen de afgelopen jaren met een gunstige bijtelling leverbaar waren.

Een tweedehands Renault Clio importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Renault Clio occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Meer weten over auto importeren met MrWheelson?

Bel of mail, we leggen je het graag uit!

Contact 085 - 4012905