Vind hier je volgende auto

1 Rolls-Royce Ghost - 2023 occasions beschikbaar voor importeren

Occasion Rolls-Royce Ghost importeren

Toen Rolls Royce bezig was met het ontwerp voor een nieuwe auto onder de Phantom, kreeg hij in de eerste instantie de codenaam RR4. Maar deze naam werd niet behouden op deze nieuwe auto. In maart 2009 hebben we voor het eerst kennis mogen maken met dit nieuwe concept. Deze werd voor het ten toon gesteld op de Autosalon van Geneve onder de naam 200EX. Maar ook deze naam bleek niet goed genoeg te zijn voor dit nieuwe ontwerp. Daarom kwam Rolls Royce in april 2009 al met de nieuwe naam: Ghost. In de loop van 2010 kwam dan eindelijk de Rolls Royce Ghost op de markt. En de productie van deze auto is gelukkig nog niet gestopt.

Als we kijken naar de namen van de eerste modellen van Rolls Royce, dan is de Rolls Royce Ghost van nu, vernoemd naar het allereerste model. Ondanks dat hij de traditie van de naam voortzette deed hij dat niet bij het model van de auto. Zo is de Rolls Royce Ghost van nu eigenlijk ‘gewoon’ een modern gelijnde sedan. Zelfs de bekende grote voor grille is een stuk subtieler geworden.

De naam Ghost is een keer eerder voor gekomen in de geschiedenis van de Rolls Royce auto’s. In 1906 zijn ze namelijk begonnen met de productie van de Rolls Royce Silver Ghost. Pas in 1925 zijn ze gestopt met de productie van deze Rolls Royce Silver Ghost. Dat is behoorlijk lang voor een productie van 1 auto. Doordat ze zolang zijn door gegaan met de productie, zijn er uiteindelijk 8416 Silver Ghost’s geproduceerd. Wel heeft het een reden waarom ze, zoals gewoonlijk, niet eerder zijn gestopt. De Rolls Royce Silver Ghost had namelijk de beste technologie van die tijd. Daardoor ging de auto ook een stuk langer mee. Hierdoor werd hij zelfs benoemd als de beste auto van de wereld in die tijd. En dat is natuurlijk een goede reden om er meer van te produceren, omdat meer mensen belangstelling hebben voor de Rolls Royce Silver Ghost.

De Rolls Royce Ghost beschikt over drie verschillende uitvoeringen.

-        Ghost
-        Ghost Extended Wheel Base (EWB)
-        Ghost Black Badge

Erg veel verschil kun je niet zien bij deze verschillende modellen. Toch zijn deze er wel degelijk, voornamelijk in de lengte zijn er verschillen. De Ghost is ongeveer 5,4 meter, de Ghost EWB is ongeveer 5,6 meter en de Ghost Black Badge is 5,45 meter. De PK’s in de Ghost en de Ghost EWB zijn hetzelfde, namelijk 570 PK. Alleen de Black Badge heeft iets meer power met zijn 612 PK. Je moet dus wel echt hele specifieke wensen hebben, wil je gemakkelijk een keuze maken tussen deze uitvoeringen. Maar niet getreurd, zoals we wel gewend zijn van Rolls Royce kun je alles op of in de auto aanpassen naar eigen wens. Elke Rolls Royce is ten slotte uniek en geen 1 is hetzelfde.

Een tweedehands Rolls-Royce Ghost importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Rolls-Royce Ghost occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Meer weten over auto importeren met MrWheelson?

Bel of mail, we leggen je het graag uit!

Contact 085 - 4012905