Vind hier je volgende auto

0 Rolls-Royce Wraith occasions beschikbaar voor importeren

Geen resultaten

Occasion Rolls-Royce Wraith importeren

n 1938 werd de productie van de Rolls Royce 20 HP-reeks gestopt. Deze reeks werd vervangen door de Rolls Royce Wraith. Deze nieuwe auto kreeg een nieuwe 6-in-lijnmotor met een cilinderinhoud van 4257 cc. De Rolls Royce Wrait werd op een gloednieuw chassis gezet en kreeg een wielbasis van wel 3454,4 mm. De topsnelheid van deze nieuwe Wraith was wel 137 km/h. Helaas werd de productie van deze auto snel stil gelegd namelijk al in 1939, dit was in verband met de start van de tweede wereldoorlog. Door dat de productie van de Rolls Royce Wrait niet langer dan een jaar heeft geduurd, zijn er maar 491 exemplaren van deze auto.

Een ander leuk weetje over de Rolls Royce Wraith is waar de naam vandaan komt. De naam komt namelijk van een oud schots woord, wat betekend een afbeelding van een geest. Een spookachtige auto dus!

In 2013 startte BMW met de productie van een nieuwe Rolls Royce Wraith. Dit is de Wraith zoals we hem nu mogen kennen. Wel kwam in 2016 nog een andere uitvoering van de Wraith, namelijk de Wraith Black Badge. Allebei de uitvoeringen hebben maar liefst 632 PK onder de motorkap en zijn hiermee de krachtigste Rolls Royces ooit gebouwd.

De Rolls Royce Wraith en Wraith Black Badge zijn allebei een 2-deurs coupé, alleen de Black Badge heeft een iets duisterder karakter. Dit komt voornamelijk door de 21-Inch composietwielen, de grille en de kofferbakklep versierselen, deze zijn namelijk allemaal extra donkergekleurd. Hierdoor heeft de Rolls Royce Wraith Black Badge een echte duistere uitstraling.

Een tweedehands Rolls-Royce Wraith importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Rolls-Royce Wraith occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Meer weten over auto importeren met MrWheelson?

Bel of mail, we leggen je het graag uit!

Contact 085 - 4012905