Vind hier je volgende auto

0 Seat Ibiza - 2018 occasions beschikbaar voor importeren

Geen resultaten

Occasion Seat Ibiza importeren

Hoe gaaf is het om een automodel naar een vakantieparadijs te vernoemen? Seat deed het met de Seat Ibiza in 1993. Deze auto was direct tijdens de introductie al de perfecte combinatie van Spaanse passie en Duitse degelijkheid.

Door de samenwerking met Porsche op het gebied van motoren ontwikkeling, mochten ze op het motorblok het label ’Powered by Porsche’ plakken, dat heeft zeker geholpen bij de succes van dit model.

Wist je dat er eind jaren ’90 ook een rally uitvoering was van de Ibiza? Deze auto wist in het WRC drie jaar op rij de titel binnen te halen.

Met zijn geschiedenis van dik 25 jaar heeft de Seat Ibiza al menig facelift achter de rug. De meest recente facelifts heeft ie gehad in 2012, 2015 en 2017.

De Ibiza was tot 2017 ook als 3 deurs hatchback en als stationwagen (ST) uitvoering leverbaar, deze varianten zijn echter tijdens de laatste facelift gesneuveld. Nu moet de 5 deurs in zijn eentje de Ibiza kar trekken.

Van de Ibiza zijn sinds de introductie jaarlijks zo’n 4 duizend exemplaren verkocht. In 2011 was er een opleving. Toen werden er meer dan 13 duizend (!) in een jaar verkocht.

De reden was dat er bij de aanschaf van de 1.2 TDi versies door fiscale maatregelen geen BPM van toepassing was. Ook was die de eerste 5 jaar houderschapsbelasting vrij.

Een koopje dus, en dat hebben ze geweten in de Seat showroom. Inmiddels worden er jaarlijks rond de 3 duizend verkocht, dat zal met name komen door het wegvallen van de carrosserievarianten.

Doordat het model inmiddels meer dan 25 jaar op de markt is en door het grote succes zijn er inmiddels meer dan 87 duizend exemplaren van de Ibiza te vinden in ons land. Ongeveer een vijfde deel hiervan is gebruikt geïmporteerde vanuit landen als Spanje, Frankrijk en Duitsland.

Het gebruikt importeren van deze auto’s is interessant omdat je dan een BPM voordeel hebt, ze vaak erg compleet zijn uitgevoerd en een lage kilometerstand hebben.

Een tweedehands Seat Ibiza importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Seat Ibiza occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Meer weten over auto importeren met MrWheelson?

Bel of mail, we leggen je het graag uit!

Contact 085 - 4012905