Vind hier je volgende auto

7 Toyota Prius - 2023 occasions beschikbaar voor importeren

MrWheelson wenst je fijne feestdagen!
MrWheelson wenst je fijne feestdagen!

Occasion Toyota Prius importeren

Dik 20 jaar geleden wist Toyota ons te verrassen. In het jaar dat de 15e Elfstedentocht werd verreden en Hongkong door Engeland werd overgedragen aan China kwam de Toyota Prius op de markt. Hiermee liet Toyota zien dat ze een koploper waren op het gebied van innovatie. Het unieke aan de Prius was niet het design. Iedereen is het wel over eens dat met name van de eerste Prius het ontwerp niet bijzonder fraai was. Wel bijzonder was de toegepaste techniek.

Hoewel hybride betekend dat je kunt overschakelen tussen twee verschillende soorten aandrijving dat zou dus in theorie ook lpg en benzine kunnen zijn), heeft Toyota ervoor gezorgd dat we het tijdenlang zagen als de combinatie van een benzine- en elektromotor. Pas met de introductie van de Volvo V60 Plugin Hybrid in 2013 en de PSA Hybrid4 modellen werd de combinatie diesel en elektrisch meer gangbaar. De accu in de gewone hybride Prius wordt opgeladen door de remenergie te gebruiken en op te slaan. Deze kun je vervolgens weer gebruiken om een elektromotor aan te drijven.

Naast de Prius die opgeladen wordt door remenergie, wordt er in 2012 ook een Prius op de markt gebracht met een stekker. Deze Prius kun je met behulp van een oplaadkabel thuis opladen. Daarna kun je, afhankelijk van het bouwjaar, tussen de 25 (de eerste versies) en 70 km ver rijden. Mocht je alleen korte afstanden afleggen dan zou het dus mogelijk worden om benzine-vrij te rijden.

Nederland is een van de koplopers als het gaat om stimulerende belastingmaatregelen voor elektrisch en hybride rijden. Dat is de reden dat veel jong gebruikte Prius modellen hun weg vinden van het buitenland naar Nederland. Dat is de reden dat van de bijna 40 duizend exemplaren die er in Nederland rondrijden rond de 10% niet nieuw is geleverd hier. De import van deze Prius modellen is met name interessant omdat ze vaak weinig gereden hebben, de prijzen in het buitenland kunstmatig laag worden gehouden (vanwege ontbreken stimulerende overheidsmaatregelen) en ze vaak een stuk completer zijn uitgerust.

Een tweedehands Toyota Prius importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Toyota Prius occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Meer weten over auto importeren met MrWheelson?

Bel of mail, we leggen je het graag uit!

Contact 085 - 4012905