Vind hier je volgende auto

663 Volkswagen Golf - eHybrid occasions beschikbaar voor importeren

Volkswagen Golf importeren

Wat hebben de eerste Volkswagen Golf, Daewoo Matiz en BMW M1 met elkaar te maken? Ze komen allemaal uit de koker van de bekende Italiaanse ontwerper Giorgetto Giugiaro. Voor de geschiedenis van de Golf moeten we meer dan 45 jaar terug in de tijd.

In 1974 zag de Golf voor het eerst het levenslicht, het jaar dat ABBA het Eurovisiesongfestival in Brighton wint met het nummer ‘Waterloo', het jaar dat de Rubik’s kubus werd uitgevonden en ook het jaar dat in Nederland nationale rouw heerste omdat we de finale van het WK voetbal van Duitsland verloren met 2-1. Het was ook de periode dat er besef kwam dat veiligheid op de weg steeds belangrijker werd. Het werd mogelijk om na een aanpassing van de verkeerswet automobilisten te controleren op alcohol gebruik. Het jaar erna werd ook de autogordel verplicht.

De Golf heeft Volkswagen geen windeieren gelegd. Er zijn er inmiddels meer dan 30 miljoen verkocht, het model staat in de top 5 best verkochte modellen, is in 2005 uitgeroepen 'World Car of the Year' en de Golf VII is in 2013 in Europa gekozen tot 'Auto van het jaar.

De Volkswagen Golf is in zijn loopbaan in vele verschillende carrosserievarianten leverbaar geweest. Naast de standaard hatchback en stationwagen uitvoeringen was er ook een cabriolet uitvoering leverbaar. In het verleden was er ook een crossover tussen een 5 deurs hatchback en een terreinauto onder de naam Golf Country leverbaar met 6 cm meer bodemvrijheid. Ook is er een hoog exemplaar leverbaar geweest met de naam Golf Plus, die later leverbaar werd als Golf SportsVan. Van de eerste serie Golf was er een pickup leverbaar, die werd verkocht onder de naam Caddy. De sedan was leverbaar als Vento en Bora. Wist je trouwens dat door een beperkte vraag de Golf 3 deurs in Nederland begin 2018 van de markt is gehaald?

Op de achterklep van een Golf kom je regelmatig deze lettercombinatie tegen, maar wat betekent die eigenlijk? Eerst de afkortingen.

TSI is een afkorting voor ‘turbo stratified injection’ of ‘twincharged stratified injection’
FSI staat voor ‘fuel straight injection’
TFSI staat voor ‘turbo fuel stratified injection’

Bij een TSI en TFSI motor wordt de brandstof onder hoge druk rechtstreeks in de verbrandingskamer geïnjecteerd. Dit zorgt voor een betere verbranding, lager brandstofverbruik en meer motorvermogen. De T in TFSI staat voor turbo, dit houdt in dat de lucht onder druk de motor in wordt geleid. Doordat er meer lucht, en dus meer zuurstof in de motor komt, kan er ook meer brandstof toegevoegd worden, wat zorgt voor meer vermogen. Ook kan er een combinatie zijn met een compressor waardoor er nog meer lucht de motor ingevoerd wordt.

In 2014 werd de E-Golf op de markt gebracht. Een Golf die voorzien is van een elektrische motor. Het vermogen is 190 pk en de actieradius een kleine 200 km. Door de nieuwprijs van bijna 37.000 euro en gunstige fiscale voorwaarden werd deze bijna alleen zakelijk verkocht. De 2017 e-Golf had een actieradius van bijna 300 km en 136 pk. Er is ook een hybride Golf met de combinatie benzine- en elektromotor. Deze staat in de prijslijsten vermeld als Volkswagen Golf GTE, werd in 2014 op de markt gebracht en beschikt naast een elektromotor over een 150 pk sterke benzinemotor.

Een tweedehands Volkswagen Golf importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Volkswagen Golf occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Advies nodig bij het maken van een keuze?

Vragen over de werkwijze of financiering?

Contact 085 - 4012905