Vind hier je volgende auto

1.524 Volkswagen ID.3 occasions beschikbaar voor importeren

Occasion Volkswagen ID.3 importeren

De Volkswagen ID.3 is een van de kernmodellen in het elektrische voertuig (EV) aanbod van Volkswagen. Het model maakt deel uit van Volkswagen’s ID-lijn, die in het leven is geroepen om een breed scala aan elektrische voertuigen te ontwikkelen en aan te bieden. Hiermee streeft Volkswagen ernaar om een toonaangevende rol te spelen in de transitie naar duurzame mobiliteit en een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de vermindering van de CO2-uitstoot in het verkeer.

Ontwerp en interieur

De ID.3 heeft een kenmerkend en modern ontwerp, met vloeiende lijnen en een minimalistische uitstraling. Het interieur is ruim en comfortabel, met een focus op functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. De ID.3 biedt voldoende ruimte voor passagiers en bagage, wat het tot een praktische keuze maakt voor dagelijks gebruik.

Het dashboard en de interface zijn ontworpen met het oog op een intuïtieve bediening. De meeste functies kunnen worden bediend via een touchscreen, en er is ook een Augmented Reality (AR) head-up display beschikbaar die belangrijke informatie direct in het zichtveld van de bestuurder projecteert.

Prestaties en bereik

De ID.3 is verkrijgbaar in verschillende configuraties qua vermogen en batterijcapaciteit. Afhankelijk van de gekozen variant, biedt de ID.3 een actieradius die voldoende is voor zowel stadsritten als langere reizen. Snelladen is mogelijk, waardoor de auto in relatief korte tijd weer van voldoende energie kan worden voorzien om door te rijden.

De prestaties van de ID.3 zijn concurrerend, met een goede acceleratie en een aangename rijervaring. De auto heeft achterwielaandrijving, wat bijdraagt aan een evenwichtige gewichtsverdeling en een dynamisch rijgedrag.

Duurzaamheid en productie

Volkswagen zet sterk in op duurzaamheid met de ID.lijn. De ID.3 wordt geproduceerd in fabrieken waar gebruik wordt gemaakt van groene energie. Bovendien is er bij de productie en het ontwerp van de auto veel aandacht besteed aan het gebruik van duurzame en recyclebare materialen. De ID.3 is hiermee een van de speerpunten in de strategie van Volkswagen om milieuvriendelijker en verantwoorder te produceren.

Conclusie

De Volkswagen ID.3 symboliseert de ambitie van Volkswagen om een leider te zijn in de elektrische automarkt. Met zijn innovatieve design, geavanceerde technologieën, en focus op duurzaamheid, biedt de ID.3 een aantrekkelijk en verantwoord alternatief in het EV-segment. De auto combineert dagelijkse bruikbaarheid met moderne functionaliteiten en is daarmee een serieuze optie voor iedereen die overweegt over te stappen op een elektrisch voertuig. De ID.3 illustreert hoe Volkswagen de toekomst van mobiliteit ziet, waarbij duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en rijplezier centraal staan.

Waarom is het importeren van een Volkswagen ID.3 occasion interessant?

Het importeren van een Volkswagen ID.3 occasion kan aantrekkelijk zijn voor Nederlandse kopers, en wel om verschillende redenen. Een van de primaire aantrekkingspunten is het potentieel voor prijsvoordeel. Door verschillen in belastingen, afschrijving en vraag en aanbod tussen landen, kunnen de prijzen voor een Volkswagen ID.3 in het buitenland aanzienlijk lager liggen, wat financiële voordelen oplevert bij het importeren.

Daarnaast is er het aspect van keuze en aanbod. In landen waar de markt voor elektrische voertuigen meer ontwikkeld is, zoals in Duitsland of Noorwegen, is het aanbod van dergelijke occasions vaak rijker en diverser. Dit resulteert in meer opties qua kleur, uitrusting en prijsklassen, waardoor de kans groter wordt om een auto te vinden die perfect aansluit bij de individuele wensen en behoeften van de koper.

Bovendien kan de staat van de geïmporteerde auto in sommige gevallen beter zijn dan die van vergelijkbare modellen die in Nederland te koop zijn. Dit kan te maken hebben met betere wegomstandigheden of een milder klimaat in het land van herkomst, waardoor bijvoorbeeld roestschade minder voorkomt.

Ook kunnen bepaalde uitvoeringen of opties die in het buitenland verkrijgbaar zijn in Nederland moeilijk of niet te vinden zijn. Het importeren van een ID.3 occasion biedt dus een kans om een unieker of beter uitgerust model te verkrijgen.

Tenslotte kan het voorkomen dat auto’s uit landen met grotere afstanden tussen steden een hogere kilometerstand hebben en daardoor gunstiger geprijsd zijn, terwijl de auto technisch nog in goede staat verkeert.

Volkswagen ID.3 importeren

Een tweedehands Volkswagen ID.3 importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Volkswagen ID.3 occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

 

Meer weten over auto importeren met MrWheelson?

Bel of mail, we leggen je het graag uit!

Contact 085 - 4012905