Vind hier je volgende auto

47 Volkswagen Touareg - eHybrid occasions beschikbaar voor importeren

Volkswagen Touareg importeren

Voor de Volkswagen Touareg zoals wij deze nu kennen, waren er nog twee eerdere generaties. Dit is dus alweer de derde generatie Touareg van Volkswagen. De eerste generatie Touareg kwam uit in 2003. Volkswagen kwam samen met Porsche met het Volkswagen 7L-platvorm, om hier nieuwe SUV’s op te gaan bouwen en zo mee te gaan in de opkomst van de SUV’s. Samen hebben ze hier de Touareg en de Cayenne opgebouwd. Later heeft ook Audi zich hierbij aangesloten en heeft op dit platvorm de Q7 gebouwd. De Volkswagen Touareg kreeg in 2007 een facelift, hierbij is de Touareg gewijzigd op ongeveer 2300 punten. Na 2010 was het afgelopen met de eerste generatie Touareg, want in 2010 kwam de tweede generatie uit.
Het type 2 Touareg uit de tweede generatie kwam uit in 2010, om precies te zijn hebben we hem voor het eerst mogen zien op 10 februari. Ten opzichte van de eerste generatie Touareg was deze 4 cm gegroeid en 200 kilo lichter. In 2014 kreeg de tweede generatie Touareg ook een facelift. Zo kreeg deze Touareg een ander front, deze moest gaan lijken op het front van de Volkswagen Passat B8. Deze Volkswagen kwam pas later dat jaar op de markt. Op het gebied van het interieur hebben er maar een paar subtiele aanpassingen plaats gevonden.

De derde generatie Touareg hebben we voor het eerst mogen bewonderen in maart 2018 en later in 2018 kwam hij ook daadwerkelijk op de markt. Net zoals de voorgangers van de Touareg 3 deelt hij het platvorm met de nieuwe generaties van de Audi Q7 en de Porsche Cayenne. Maar dit jaar hebben zich ook een paar nieuwe auto’s erbij gevoegd, namelijk de Bentley Bentayga en de Lamborghini Urus.
In het begin werd de derde generatie Touareg alleen nog maar geleverd met V6 dieselmotoren, pas in het begin van 2019 werd daar de V6 benzinemotor aan toegevoegd. Later in 2019 werd het motor aanbod nog verder uitgebreid met onder andere de V8 TDI.

Een tweedehands Volkswagen Touareg importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Volkswagen Touareg occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Advies nodig bij het maken van een keuze?

Vragen over de werkwijze of financiering?

Contact 085 - 4012905